Intr-o tigaie, calim in uleiul incins ceapa taiata marunt.
Pentru sosul Ragu:
Intr-o tigaie, calim in uleiul incins ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felii, adaugam carnea si lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana observam ca s-a separat carnea. Pe urma, adaugam sosul bolognese, conservele de rosii si apa si lasam sa fiarba la foc mic 1 ora si jumatate, pana obtinem un sos bine legat, daca apa se evapora rapid, se mai poate adauga apa. Spre final, condimentam cu sare, piper si putin cimbru, iar pentru a avea un sos mai cremos, am adaugat si 100 ml lapte. Mai lasam cca. 5 minute, iar sosul ragu este gata.
Pentru sosul Bechamel:
Intr-un ibric, punem untul, lasam pe foc pana se topeste, pe urma adaugam faina in ploaie si amestecam cu un tel pana obtinem o pasta, adaugam si laptele putin cate putin, amestecand energic, apoi condimentam cu sare si nucsoara si continuam sa amestecam pana cand sosul s-a ingrosat. Il lasam sa se racoreasca pana incepem asamblarea.
Pentru foile de lasagna:
Intr-un bol, adaugam ouale si putina sare, apoi adaugam faina putin cate putin, pana obtinem un aluat omogen si tare. Aluatul obtinut l-am impartit in bucati de marimea unui ou, le-am presarat cu faina si le-am trecut prim masina de paste pana la numarul 6, dupa care le-am lasat sa se zvante putin pana am terminat si cu celelelate sosuri.
Pentru asamblare:
Intr-o tava mare si adanca, unsa cu unt, punem un strat de sos bechamel, pe urma un strat foi de lasagna, inca un strat sos bechamel, apoi un strat generos de sos ragu, presaram putin parmezan ras, apoi adaugam inca un strat de foi de lasagna, peste punem sos bechamel, alt strat de sos ragu, inca putin parmezan si tot asa pana la terminarea sosurilor (mie mi-au iesit 3 randuri de sos ragu). Ultimul stat trebuie sa fie de foi de lasagna care sa fie acoperite cu sos bechamel. La final, presaram cascaval ras si inca putin parmezan si dam totul la cuptorul incins pentru cca. 45 bminute sau pana lasagna noastra s-a rumenit frumos deasupra.
Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca 10-15 minute, apoi se poate servi cu mare pofta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii