autor:

Daniela_Gherca

» » , Mancaruri cu carne, Paste si pizza

Lasagna cu foi de casa

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Ingrediente
Sosul Ragu:, 1 kg carne amestec porc/vita, 2-3 linguri ulei, 1 ceapa mare, 3 catei usturoi, 2 conserve rosii in suc propriu (800g), 1 borcan sos bolognese, 2 cescute apa, sare, piper, cimbru, 100 ml lapte, Sosul Bechamel, 100 g unt, 100 g faina, 1 litru lapte, sare, nucsoara, Pentru foile de lasagna:, 3 oua, cca.300-350 g faina (in functie de marimea oualor), sare, In plus:, cascaval ras, parmezan

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru sosul Ragu:

Intr-o tigaie, calim in uleiul incins ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felii, adaugam carnea si lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana observam ca s-a separat carnea. Pe urma, adaugam sosul bolognese, conservele de rosii si apa si lasam sa fiarba la foc mic 1 ora si jumatate, pana obtinem un sos bine legat, daca apa se evapora rapid, se mai poate adauga apa. Spre final, condimentam cu sare, piper si putin cimbru, iar pentru a avea un sos mai cremos, am adaugat si 100 ml lapte. Mai lasam cca. 5 minute, iar sosul ragu este gata.

Pentru sosul Bechamel:

Intr-un ibric, punem untul, lasam pe foc pana se topeste, pe urma adaugam faina in ploaie si amestecam cu un tel pana obtinem o pasta, adaugam si laptele putin cate putin, amestecand energic, apoi condimentam cu sare si nucsoara si continuam sa amestecam pana cand sosul s-a ingrosat. Il lasam sa se racoreasca pana incepem asamblarea.

Pentru foile de lasagna:

Intr-un bol, adaugam ouale si putina sare, apoi adaugam faina putin cate putin, pana obtinem un aluat omogen si tare. Aluatul obtinut l-am impartit in bucati de marimea unui ou, le-am presarat cu faina si le-am trecut prim masina de paste pana la numarul 6, dupa care le-am lasat sa se zvante putin pana am terminat si cu celelelate sosuri.

Pentru asamblare:

Intr-o tava mare si adanca, unsa cu unt, punem un strat de sos bechamel, pe urma un strat foi de lasagna, inca un strat sos bechamel, apoi un strat generos de sos ragu, presaram putin parmezan ras, apoi adaugam inca un strat de foi de lasagna, peste punem sos bechamel, alt strat de sos ragu, inca putin parmezan si tot asa pana la terminarea sosurilor (mie mi-au iesit 3 randuri de sos ragu). Ultimul stat trebuie sa fie de foi de lasagna care sa fie acoperite cu sos bechamel. La final, presaram cascaval ras si inca putin parmezan si dam totul la cuptorul incins pentru cca. 45 bminute sau pana lasagna noastra s-a rumenit frumos deasupra.

Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca 10-15 minute, apoi se poate servi cu mare pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu foi de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
spaghete cu broccoli

spaghete cu broccoli

Se fierb spaghetele in apa cu sare. Se prajeste putin broccoli in uleiul incins si se adauga ardeii

1 vot    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Spaghetti cu creveți și zucchini

Spaghetti cu creveți și zucchini

Punem pastele la fiert în apă cu sare. Avem grijă să nu le fierbem foarte mult, acestea

0 voturi    2 comentarii
20 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Sosul Ragu:
  • 1 kg carne amestec porc/vita
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei usturoi
  • 2 conserve rosii in suc propriu (800g)
  • 1 borcan sos bolognese
  • 2 cescute apa
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 100 ml lapte
  • Sosul Bechamel
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 1 litru lapte
  • sare
  • nucsoara
  • Pentru foile de lasagna:
  • 3 oua
  • cca.300-350 g faina (in functie de marimea oualor)
  • sare
  • In plus:
  • cascaval ras
  • parmezan

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete cu carne