autor:

Gatiticuspor

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Paste si pizza

Lasagna cu paste de casa si sos bechamel

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 30 noiembrie 2012

Ingrediente
Aluat pentru paste:, - 200 g faina, - 2 oua, - un praf de sare, , Sos bechamel:, - 16 g unt, - 16 g faina, - 250 ml lapte, , Compozitie lasagna:, - 400 g carne tocata vita, - o ceapa mare, - 2 morcovi potriviti, - 3 felii bacon, - 4 rosii, - o lingura pasta tomate (pentru un plus de culoare), - un cub condimente vita, - sare si piper, - 150 g cascaval (eu am folosit chedar)

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Pentru paste puneti faina pe o suprafata de lucru sau intr-un castron mai adanc, faceti o adancitura in mijloc si spargeti ouale.



Presarati un praf de sare si cu ajutorul unei furculite spargeti ouale amestecandu-le cu faina usor. Framantati pana ce se incorporeaza toata faina si aluatul devine elastic.



Intindeti aluatul subtire (cam de marimea a doua carti de joc) cu ajutorul unui facalet sau daca aveti masina da facut paste. Taiati aluatul in dreptunghiuri de o palma latime si lasati deoparte pentru cel putin20 de minute.



Pentru compozitia de lasagna: tocati ceapa marunt, taiati bacon-ul in cubulete, morcovul in felii subtiri si puneti la calit cu un praf de sare si piper.



Cand ceapa s-a calit adaugati carnea tocata si lasati pe foc mic pana ce carnea isi schimba culoarea.



Apoi adaugati rosiile decojite si taiate marunt.



Adaugati pasta de tomate si cubul de condimente. Lasati sa fiarba pe foc mic pentru 20 de minute.



Pentru sosul bechamel puneti untul intr-o cratita iar cand acesta s-a topit luati de pe foc si adaugati toata faina amestecand energic.



Puneti din nou cratita pe foc si adaugati laptele treptat amestecand continuu pana ce sosul se ingroasa. Condimentati cu sare si piper si lasati sa se racoreasca.



Puneti pe foc o cratita cu apa si un praf de sare si lasati sa dea in fiert. Apoi adaugati pe rand foile de lasagna (daca le faceti mai lungi mai bine fierbeti cate una, sau doua cate doua daca sunt mai mici), lasati sa fiarba cate 2-3 minute fiecare.



Cand foile de lasagna sunt gata treceti-le sub un jet de apa rece si asezati un strat intr-o tava de cuptor sau un vas termorezistent.



Peste paste adaugati un strat de carne tocata si un strat de sos bechamel.



Peste sosul bechamel presarati cascaval ras si continuati asa pana ce folositi toate ingredientele.



Pe ultimul strat puneti ultimele foi de lasagna si presarati cu cascaval din abundenta.



Puneti in cuptorul preincalzil la 180 C/ gaz 4 pentru 45-50 de minute sau pana se formeaza o crusta aurie.



Scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca cam 10 minute si taiati in sectiuni de marimea dorita.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu paste de casa si sos bechamel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu blat de mamaliga

Pizza cu blat de mamaliga

Intr-un bol se pune faina de malai cu apa si o ligurita de sare. Se pune in cuptorul cu microunde

22 voturi    10 comentarii
45 min
Paste si pizza
Pizza cu ardei gras si rosii

Pizza cu ardei gras si rosii

Se framanta aluatul si se lasa la dospit cca 30 min. Se intinde o foaie care se aseaza in tava de

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    angela (Chef de cuisine):

    si peste ultimul strat de foi e bine sa pui un strat gros de besciamel apoi cascavalul(eu pun parmezan e mai indicat la paste sau cas de vaca rt ca nu trebuie sa se intinda)si cateva cubulete de unt.Daca vrei poti sa incerci

  • Fara foto

    angela (Chef de cuisine):

    as vrea sa va dau o sugestie:daca faci sosul besciamel mai subtire la fel si sosul de carne nu mai este nevoie sa fierbi foile de aluat si le umpli un pic mai mult,eu asa fac de fiecare data si ies foarte bune.succes

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Diana Dunca , 27 octombrie 2014

    Lasagna este un fel pe care si eu il iubesc foarte mult. Totusi, recomand ca in loc de sos bechamel (care contine faina si unt), sa se foloseasca smantana subtire. Lipeste bine, este putin grasa , si da un usor gust acrisor. De asemenea, eu mai folosesc uneori carne de pui, respectiv piept de pui pe care il toc si calesc in sos gros de ceapa.

  • Fara foto

    Veronica Gunia , 09 septembrie 2014

    mmm ce minunatie recunosc ca nu am facut am mincat din comert dar o sa fac sigur

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

    Mmmmmmmm,ce bunatate si ce bine arata, trebuie sa fac si eu,nu am mai facut cam demult.

    • Puffy

      Puffy (Maestru bucatar) , 07 octombrie 2013

      ❤❤❤❤❤❤❤❤BUN BUN BUN!!!❤❤❤❤❤❤❤❤

    • Fara foto

      Ilinca Mariana , 06 octombrie 2013

      bun, bun ,bun

    • Fara foto

      Valentin Emmy Dionisie , 05 octombrie 2013

      (´*•.¸ (`*•.¸ ♥ ¸.•*´) (`*•.¸ ♥ ¸.•*´) ¸.•*´) (•❤•) ♥ (•❤•) (•❤•) (•❤•) (•❤•) (•❤•) (•❤•) (¸.•*´ (¸.•*´ ♥ ´*•.¸) (¸.•*´ ♥ ´*•.¸) ´*•.¸)MULTAM..E CU CARNITZA DE VITA,POT PAPA SI YO

    • Fara foto

      maia , 12 septembrie 2013

      bechamel

    • Gatiticuspor

      Gatiticuspor (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2012

      Angela am sa incerc si varianta recomandata de tine ca suna bine...am sa iti spun cum a iesit. Multumesc muult pentru comentariu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • Aluat pentru paste:
  • - 200 g faina
  • - 2 oua
  • - un praf de sare
  • Sos bechamel:
  • - 16 g unt
  • - 16 g faina
  • - 250 ml lapte
  • Compozitie lasagna:
  • - 400 g carne tocata vita
  • - o ceapa mare
  • - 2 morcovi potriviti
  • - 3 felii bacon
  • - 4 rosii
  • - o lingura pasta tomate (pentru un plus de culoare)
  • - un cub condimente vita
  • - sare si piper
  • - 150 g cascaval (eu am folosit chedar)

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

LALY (Chef de cuisine)

Mmmmmmmm,ce bunatate si ce bine arata, trebuie sa fac si eu,nu am mai facut cam demult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu sos picant de vinete Paste cu sos picant de vinete

Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete, vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu somon si mărar