autor:

vera

» » Paste si pizza

Lasagna cu pesto

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru pesto:, 3 buchete de busuioc (eu am folosit 3 ghivece cu plante de busuioc), 100 g parmezan, 40 g seminte de pin sau miez de nuca,un catel usturoi, ulei de masline,, sare, , Restul ingredientelor:, - 20 foi de lasagna seci sau proaspete, - 200 g jambon feliat subtire, - 250 ml smantana, -5 - 6 linguri parmezan sau cascaval neafumat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Spalati si uscati foile de busuioc, puneti-le in mixer (robot de bucatarie), cu semintele de pin,usturoiul, parmezanul, un varf de sare groasa si uleiul necesar. Amestecati bine ingredientele pana se formeaza o crema, puneti pesto intr-un vas si daca este cazul mai adaugati ulei ca la maioneza, amestecand bine, iar spre sfarsit adaugati smantana, amestecand bine cu totul.

Se fierb foile de lasagna 'al dente', una cate una, in apa sarata, se scurg pe un prosop de bucatarie curat.

Se unge o tava cu pesto, asezam deasupra un strat de pasta, condimentam cu un alt strat de pesto, felii de jambon, asezam un alt strat de pasta, pesto, jambon pana la terminarea ingredientelor, ultimul strat va fii de pesto, iar deasupra putin parmezan ras sau cascaval, introducem in cuptor 180°C pentru 20 minute, pana la gratinare.

Se servesc cu parmezan ras deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu pesto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu chorizo

Paste cu chorizo

Se pune o oala cu apa pe foc pentru a fierbe pastele. Intre timp, taiem carnatul in bucatele mici

2 voturi    2 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu ciuperci

Paste cu ciuperci

Spalati si feliati ciupercile, taiati usturoiul si chili-ul marunt apoi caliti-le in putin ulei. Cand

7 voturi    6 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2012

    Interesanta reteta,merita incercata

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Am pregatit aceasta reteta ,e super !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Cred ca este tare gustoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      O bunatate !

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Delicioasa!!!!!!!Bravo!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      multumesc,mult!!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      interesanta,la fel ca toate retetele tale,felicitari.

    • Fara foto

      vera , 17 noiembrie 2009

      multumesc flory!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      n-am auzit pana acum de zeama de lamaie in pesto!vera ce-ai prezentat tu aici e reteta originala!dar..........oricine are dreptul sa-si spuna parerea,te felicit!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      sincer vorbind nu stiam ca se foloseste lamaie la sosul pesto,si crede-ma pregatesc destul de des!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

      Sosul pesto, e pentru italieni sosul de bază pentru prepararea pastelor. Din sosul ăsta lipseşte zeama de lămâie. Şi lasagna nişte sunt paste. Cred că sunt bune!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Arata foarte bine si cred ca este foarte delicioasa.Brava.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru pesto:
  • 3 buchete de busuioc (eu am folosit 3 ghivece cu plante de busuioc)
  • 100 g parmezan
  • 40 g seminte de pin sau miez de nuca,un catel usturoi
  • ulei de masline,
  • sare
  • Restul ingredientelor:
  • - 20 foi de lasagna seci sau proaspete
  • - 200 g jambon feliat subtire
  • - 250 ml smantana
  • -5 - 6 linguri parmezan sau cascaval neafumat

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Interesanta reteta,merita incercata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Spaghete cu avocado si creveti