autor:

adriana gherman

» » Paste si pizza

Lasagna cu trei feluri de branza si spanac

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
- 100 g branza Moeciu, - 100 g crema de branza Focsani, - 150 g parmezan, - 400 g carne de vita tocata, - 300 g carnati putin afumati, - 500 g spanac, - 2 oua, - 1 ceapa, - 1 morcov, - 2 catei de usturoi, - 3 linguri ulei de masline, - 250 ml suc de rosii, - 1 lingurita busuioc, - 1 lingurita oregano, - 1/2 lingurita piper, - sare, - 15 foi pentru lasagna (depinde de care folositi, au marimi diferite)

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica iar ceapa si usturoiul curatate se taie marunt. Se pun in tigaie in ulei la calit. Dupa 2 - 3 minute se adauga carnatul taiat feliute, se lasa putin sa se prajeasca apoi se adauga carnea tocata. Se condimenteaza cu piper, se pune busuiocul si oregano si se lasa sa fiarba in suc propriu aproximativ 5 minute pentru a se dezvolta aromele. Carnea de vita necesita o fierbere putin mai indelungata asa ca am adaugat o ceasca mica de apa fierbinte, am acoperit tigaia si am lasat la fiert compozitia, amestecand din cand in cand, aproximativ 15 minute. La sfarsit am pus sucul de rosii, putina sare si i-am mai dat cateva clocote.
Intre timp am preparat combinatia de branzeturi ( branza Moeciu se da pe razatoarea cu gauri mici, crema Focsani se zdrobeste cu furculita si parmezanul gata zazuit), amestecand cele trei feluri de branza cu ouale si sare dupa gust .
Pentru compozitie am folosit 100 g parmezan.
Amestecati bine compozitia de branzeturi apoi adaugati spanacul tocat. Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la scurs de seara pana dimineata...(se poate si mai putin).
Intr-o oala mare umpluta pe jumatate cu apa sarata am fiert aproximativ cate 7 minute fiecare foaie pentru lasagna. Intr-o tava am pus putin din amestecul de carne, am acoperit cu foi de lasagna puse una langa alta, am pus amestec din carne, apoi amestec de branzeturi si spanac.Am continuat cu straturile de foi lasagna, carne, branzeturi pana ce s-au terminat toate.
Mi-au iesit 5 straturi. Peste ultima foaie am pus parmezanul ramas .
Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat tava la cuptor pentru 40 de minute
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu trei feluri de branza si spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza Iuliana (cu cascaval)

Pizza Iuliana (cu cascaval)

Se pune malaiul, apa si sarea inainte de a o da la o parte se aseaza parizerul taiat cubulete si

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Paste fusilli cu busuioc si sos de rosii

Paste fusilli cu busuioc si sos de rosii

Folosim 1 l de apa la 100 gr de paste deci punem la fiert 2 l de apa. Cand apa incepe sa fiarba adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Foarte interesanta reteta, foarte aspectos preparatul.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Frumos prezentata.Fac si eu lasagna,dar morcov, ceapa si spanac nu am pus,trebuie testata reteta ta.Felicitari,ai votul meu.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Ma tenteaza reteta asta. Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • - 100 g branza Moeciu
  • - 100 g crema de branza Focsani
  • - 150 g parmezan
  • - 400 g carne de vita tocata
  • - 300 g carnati putin afumati
  • - 500 g spanac
  • - 2 oua
  • - 1 ceapa
  • - 1 morcov
  • - 2 catei de usturoi
  • - 3 linguri ulei de masline
  • - 250 ml suc de rosii
  • - 1 lingurita busuioc
  • - 1 lingurita oregano
  • - 1/2 lingurita piper
  • - sare
  • - 15 foi pentru lasagna (depinde de care folositi
  • au marimi diferite)

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

36 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte interesanta reteta, foarte aspectos preparatul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Furnici in copac