autor:

Rita Ilieș

» » , Mancaruri cu carne, Paste si pizza

Lasagna cu vită și ciuperci

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 06 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 06 februarie 2015

Ingrediente
12 foi uscate de lasagna, 300 g carne tocată de vită, 250 g ciuperci, un morcov potrivit, două cepe, 20 cm dintr-o rădăcină de praz, 50 g unt, 500 ml lapte, 150 ml iaurt, 4 linguri cu amidon de porumb, o linguriță cu nucșoară măcinată, 4 frunze de busuioc mărunțite, sare de mare și piper verde, unt pentru uns tava, ulei de măsline ( opțional ), 100 g cașcaval afumat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Am aflat, povestind cu unii și cu alții, că denumirea acestui preparat ar avea origini grecești; vasul în care se pregătește, numindu-se la ei ”lasagnum”. Alții spun că denumirea acestui preparat vine tot din greacă, dar de la niște fâșii de aluat numite ”laganon”. Oricum ar fi, cert este că Lasagna a ajuns până în Anglia, unde a fost pentru prima dată publicată într-o carte de bucate, de-atunci făcându-se cunoscută peste tot în lume.



Eu v-am adus Lasagna cu ciuperci și carne de vită, o combinație excelentă peste care am presărat puțin cașcaval afumat care-i dă o savoare inedită. Am pus într-o tigaie untul împreună cu legumele curățate și mărunțite. Am acoperit-o cu un capac. Ciupercile conțin o mare cantitate de apă, astfel nu va fi nevoie de adaos de lichide iar legumele se vor căli în suc propriu devenind mai savuroase. După aproximativ 10 minute am adăugat condimentele și carnea de vită tocată.



Între timp am amestecat laptele fierbinte, iaurtul și amidonul împreună cu puțină sare și piper. Foile de lasagna le-am hidratat cca. 10 minute în apă rece ( foile de lasagna sunt foarte casante iar pentru a le putea manevra mai ușor și pentru a obține un preparat aspectuos este indicat să le hidratăm în prealabil ). Se pot hidrata și în lapte rece.

Am uns cu unt o tavă clasică din sticlă termorezistentă ( poate fi și ceramică ) și am așezat 4 foi de Lasagna. Am împărțit cantitatea de umplutură în două, jumătate din aceasta așezând-o pe toată suprafața tăvii.



Am așezat al doilea strat de foi, apoi din nou umplutura iar la final cel de-al trei-lea strat de foi.



Am scufundat totul în laptele pregătit în prealabil și am dat totul la cuptor preț de 30 de minute. Am încins cuptorul din timp pentru că, mai apoi, preparatul trebuie gătit la o temperatură de 50-60 de grade.



După acest timp am scos Lasagna din cuptor și am răzuit cașcavalul deasupra.



Se servește caldă iar un pahar de vin roșu demidulce poate satisface toate cerințele unei Lasagna cu carne proaspătă de vită.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vită și ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Fusilli cu ton

Fusilli cu ton

Pregatite in duplicat, doua zile la rand, argument suprem pentru cat de bune sunt. Le-am mancat pana

5 voturi    2 comentarii
15 min
Paste si pizza
Pizza cu bacon

Pizza cu bacon

Din faina,20 ml ulei,drojdie,apa calduta,otetul si cimbrul se framinta un aluat potrivit.Acesta se

12 voturi    10 comentarii
15 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 12 foi uscate de lasagna
  • 300 g carne tocată de vită
  • 250 g ciuperci
  • un morcov potrivit
  • două cepe
  • 20 cm dintr-o rădăcină de praz
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 150 ml iaurt
  • 4 linguri cu amidon de porumb
  • o linguriță cu nucșoară măcinată
  • 4 frunze de busuioc mărunțite
  • sare de mare și piper verde
  • unt pentru uns tava
  • ulei de măsline ( opțional )
  • 100 g cașcaval afumat

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

15 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu kaizer si legume la cuptor Spaghete cu kaizer si legume la cuptor

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei. Se taie kaizerul

0 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Spaghetti cu sos si chiftelute Spaghetti cu sos si chiftelute

Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, cu pâinea, cimbru, sare şi piper

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Farfalle cu rosii coapte si bacon