Pregatiti besciamella: -se topeste untul intr-o craticioara de inox pt a nu se lipii;intre timp ati amestecat laptele cu faina,cu mixerul sau blenderul,si turnati acest amestec peste untul topit
Se amesteca cu atentie tot timpul,la foc mic,pana incepe sa se ingroase,mai amestecati pana da in fiert 2-3 minute si dati deoparte:
Sosul: intr-o cratita incapatoare se caleste in ulei ceapa tocata ft fin cu usturoiul(intreg);
Adaugati carnea tocata in momentul cand ceapa incepe sa coloreze;
Caliti ceapa si carnea,amestecand bine,pana carnea evapora tot sucul ei,adaaugati vinul alb,dafinul,evaporati totul,
Dupa evaporare se adauga sucul de rosii,cuisoarele,sare,si se continua fierberea la foc mic;-din cand in cand se controleaza consistenta,se adauga supa de legume,putin cate putin,se acopera,se fierbe timp de 2 ore
La sfarsit se sareaza,pipereaza,
Eu las sucul mai zemos,iar pasta pe care o folosesc o pun in tava,nefiarta;
Incepem asamblarea :o tava unsa cu crema besciamella,un strat de pasta, un strat de suc ragù,un alt strat de besciamella,pasta ragù,parmezan,pasta,felii de cascaval,felii de jambon afumat,pasta,ragù si tot asa pana se termina pasta,ragù,besciamella,ultimul strat de ragù,felii de mozzarella,parmezan ras,unt cubulete deasupra;
Se introduca la cuptor 180° timp de 30minute
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii