autor:

husni

» » Paste si pizza

LASAGNE

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 12 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 12 august 2009

Ingrediente
-300 g lasagna(aprox), , Soa bechamel(sosul alb), , -1 l lapte, -100 g faina, -80 unt(margarina,ulei...)eu fulosesc,de obicei,unt +ulei de maslinejumi-juma., -vegeta,sare,piper,nucsoara,zeama de lamiie(toate dupa gust)., , Sos de rosii(sosul rosu), , -1 ceapa, -4-5 catei de usturoi, -250 g carne de vita, -cam 5 rosii, -2-3 lingurite ketchup, -2 lingurite pasta de rosii, -4-5 linguri de ulei de masline, -sare,piper,cardamom, -apa,cam 200 ml(se poate mai mult sau mai putin,sa fie consistent sosul,dar nu tare), , Cascaval,cca150-200 de grame

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

28 voturi

Mod de preparare

Se face sosul rosu,asa:
ceapa,taiata f. marunt,se caleste putin,in ulei de masline(cele 4-5 linguri);se pune usturoiul batut;se calesc amindoua,in continuare,putin;se adauga carnea,taita in cubulete mici(nu mai mari de 0,5/0,5).Se pune putin piper si cardamom.
Cind carnea e facuta se pun rosiile rase(coaja se arunca).
Se lasa pe foc,pina ce rosiile sint facute(se acopera cratita);se pune ,apoi,ketchup,pasta de rosii,apa,sare si daca mai e nevoie se mai pune putin piper si cardamom;se mai fierb putin impreuna;se pune de-o parte(tot acoperit).

Foile de Lasagne,nu se fierb,doar se pun,una cite una,in apa,care fierbe,apoi se pun pe o tava(nu una peste alta),sa se raceasca putin.

Sosul alb:
grasimea+faina se pun la foc mic;dupa ce e fierbinte si untul e topit,se mai lasa pe foc cca 2 minute.Se mesteca tot timpul,nu trebuie sa-si schimbe culoarea;se adauga, apoi,laptele(la temp.camerei),putin cite putin(1 litru de lapte se pune de cca 5-6 ori).De fiecare data,cind se pune lapte,se fac cocoloase;se mesteca bine pina ce compozitia fierbe din nou si cocoloasele dispar;abia acum se pune iar lapte.
Cind sosul e gata, i se potriveste gustul.

Aranjare:intr-o tava(neunsa),de cca 23/32,se pune un strat de sos alb(cam 3 polonice).
Am uitat sa scriu ca sosul alb se foloseste de 3 ori(deci avem 3 straturi de besamel);avem 2 straturi de sos rosu;avem 4 straturi de Lasagne si 1 strat de cascaval ras.
Peste sosul alb,punem 3-4 foi de lasagne,apoi sos rosu;din nou lasagne,apoi sos alb.Apoi lasagne si sos rosu;punem apoi lasagne(ultima data),sos alb;se presara cu cascavalul ras si se da la cuptor 20-30 minute.Se lasa,sa se odihneasca,putin(fara foc),se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "LASAGNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagne alla bolognese

Lasagne alla bolognese

Intr-o tigaie incapatoare (mai mare) punem uleiul, iar dupa ce s-a incalzit adaugam legumele taiate

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Lasagne

Lasagne

Se pune carnea la calit. Sos bolognese: Se curata legumele, se taie marunt si se pun la calit,

6 voturi    3 comentarii
2h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    ce bine arata

  • Fara foto

    iulia , 29 septembrie 2009

    felicitari! o reteta originala de lasagne!

  • Fara foto

    husni , 14 august 2009

    Multumesc, Doina !

    • Fara foto

      husni , 14 august 2009

      Aprecierile voastre,ma incinta;multumesc ! Ma bucur,Carmen,ca ai furat reteta.Voi posta,dar nu stiu cind o alta reteta de Lasagna(rulouri),f.buna.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Buna reteta! Iar ultima poza e tare draguta, mi-a placut mult.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      F. bună reţeta! Felicitări!!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Ft buna lasagna!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Reteta ta draga mea Camelia, este foarte complexa si cred ca este si foarte delicioasa.Felicitari,ti-am furat reteta,ai ceva in plus fata de a mea.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      O reteta gustoasa si o prezentare pe masura...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      E o reteta complexa, pe intelesul fiecaruia. Am sa o incerc si eu

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Felicitari pentru reteta si pentru prezentare. Nota 10

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

28 voturi

Ingrediente

  • -300 g lasagna(aprox)
  • Soa bechamel(sosul alb)
  • -1 l lapte
  • -100 g faina
  • -80 unt(margarina,ulei...)eu fulosesc,de obicei,unt +ulei de maslinejumi-juma.
  • -vegeta,sare,piper,nucsoara,zeama de lamiie(toate dupa gust).
  • Sos de rosii(sosul rosu)
  • -1 ceapa
  • -4-5 catei de usturoi
  • -250 g carne de vita
  • -cam 5 rosii
  • -2-3 lingurite ketchup
  • -2 lingurite pasta de rosii
  • -4-5 linguri de ulei de masline
  • -sare,piper,cardamom
  • -apa,cam 200 ml(se poate mai mult sau mai putin,sa fie consistent sosul,dar nu tare)
  • Cascaval,cca150-200 de grame

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

joly-gina (Chef de cuisine)

ce bine arata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu sos picant de vinete Paste cu sos picant de vinete

Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete, vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu carne din conserva