LASAGNE

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
LASAGNE

Ingrediente

  • -300 g lasagna(aprox)
  • Soa bechamel(sosul alb)
  • -1 l lapte
  • -100 g faina
  • -80 unt(margarina,ulei...);eu fulosesc,de obicei,unt +ulei de masline;jumi-juma.
  • -vegeta,sare,piper,nucsoara,zeama de lamiie(toate dupa gust).
  • Sos de rosii(sosul rosu)
  • -1 ceapa
  • -4-5 catei de usturoi
  • -250 g carne de vita
  • -cam 5 rosii
  • -2-3 lingurite ketchup
  • -2 lingurite pasta de rosii
  • -4-5 linguri de ulei de masline
  • -sare,piper,cardamom
  • -apa,cam 200 ml(se poate mai mult sau mai putin,sa fie consistent sosul,dar nu tare)
  • Cascaval,cca150-200 de grame

Mod de preparare

Se face sosul rosu,asa:

ceapa,taiata f. marunt,se caleste putin,in ulei de masline(cele 4-5 linguri);se pune usturoiul batut;se calesc amindoua,in continuare,putin;se adauga carnea,taita in cubulete mici(nu mai mari de 0,5/0,5).Se pune putin piper si cardamom.

Cind carnea e facuta se pun rosiile rase(coaja se arunca).

Se lasa pe foc,pina ce rosiile sint facute(se acopera cratita);se pune ,apoi,ketchup,pasta de rosii,apa,sare si daca mai e nevoie se mai pune putin piper si cardamom;se mai fierb putin impreuna;se pune de-o parte(tot acoperit).

Foile de Lasagne,nu se fierb,doar se pun,una cite una,in apa,care fierbe,apoi se pun pe o tava(nu una peste alta),sa se raceasca putin.

Sosul alb:

grasimea+faina se pun la foc mic;dupa ce e fierbinte si untul e topit,se mai lasa pe foc cca 2 minute.Se mesteca tot timpul,nu trebuie sa-si schimbe culoarea;se adauga, apoi,laptele(la temp.camerei),putin cite putin(1 litru de lapte se pune de cca 5-6 ori).De fiecare data,cind se pune lapte,se fac cocoloase;se mesteca bine pina ce compozitia fierbe din nou si cocoloasele dispar;abia acum se pune iar lapte.

Cind sosul e gata, i se potriveste gustul.

Aranjare:intr-o tava(neunsa),de cca 23/32,se pune un strat de sos alb(cam 3 polonice).

Am uitat sa scriu ca sosul alb se foloseste de 3 ori(deci avem 3 straturi de besamel);avem 2 straturi de sos rosu;avem 4 straturi de Lasagne si 1 strat de cascaval ras.

Peste sosul alb,punem 3-4 foi de lasagne,apoi sos rosu;din nou lasagne,apoi sos alb.Apoi lasagne si sos rosu;punem apoi lasagne(ultima data),sos alb;se presara cu cascavalul ras si se da la cuptor 20-30 minute.Se lasa,sa se odihneasca,putin(fara foc),se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise