Lasagne cu cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr. ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 vanata
  • 5 linguri de untdelemn
  • 300 gr. carne tocata (amestec de vaca si porc sau numai vaca)
  • sare
  • piper
  • 250 gr. rosii
  • sos bechamel
  • 1 legatura de patrunjel
  • 750 gr. cartofi rosii (rezistenti la foc)
  • grasime pentru tava. Pentru sosul bechamel: 20 gr. unt
  • 20 gr. faina
  • 1/2 litru lapte
  • sare
  • putina nucsoara rasa.

Mod de preparare

Se spala ciupercile si se taie felii subtiri. Se curata ceapa si se taie marunt (nu se toaca). Se curata vanata de coaja, se spala, se taie felii groase. Se prajesc in 3 linguri de untdelemn pe ambele parti, apoi se scot si se pun pe hartie absorbanta (servetel gros).

Se prajeste carnea tocata intr-o lingura de untdelemn, se sareaza, se pipereaza. Se adauga ceapa si se caleste si ea. Se scoate tocatura afara si in restul de grasime ramas, se prajesc ciupercile. Se sareaza, se pipereaza, se amesteca cu tocatura de carne.

Se prepara sosul bechamel: se rumeneste usor faina in unt, se stinge cu lapte si se amesteca intruna ca sa nu faca cocolosi. Se lasa sa mijoteasca pe foc mic cateva minute.

Se spala rosiile, se taie in sferturi, li se scot semintele.

Sosul bechamel se amesteca cu patrunjelul tocat.

Se curata cartofii, se spala, se taie felii (cat latul degetului mic). Se ia un vas rezistent la foc, uns cu grasime (ulei sau unt), in care se asaza in randuri alternative cartofii, tocatura de carne cu ciuperci, feliile de vanata, rosiile si sosul bechamel. Se repeta de mai multe ori, pana ce se termina toate legumele. Stratul superior se acopera din gros, cu sos. Se da la cuptor o ora.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise