autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Lasagne cu cartofi

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
300 gr. ciuperci, 1 ceapa, 1 vanata, 5 linguri de untdelemn, 300 gr. carne tocata (amestec de vaca si porc sau numai vaca), sare, piper, 250 gr. rosii, sos bechamel, 1 legatura de patrunjel, 750 gr. cartofi rosii (rezistenti la foc), grasime pentru tava. Pentru sosul bechamel: 20 gr. unt, 20 gr. faina, 1/2 litru lapte, sare, putina nucsoara rasa.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Se spala ciupercile si se taie felii subtiri. Se curata ceapa si se taie marunt (nu se toaca). Se curata vanata de coaja, se spala, se taie felii groase. Se prajesc in 3 linguri de untdelemn pe ambele parti, apoi se scot si se pun pe hartie absorbanta (servetel gros).
Se prajeste carnea tocata intr-o lingura de untdelemn, se sareaza, se pipereaza. Se adauga ceapa si se caleste si ea. Se scoate tocatura afara si in restul de grasime ramas, se prajesc ciupercile. Se sareaza, se pipereaza, se amesteca cu tocatura de carne.
Se prepara sosul bechamel: se rumeneste usor faina in unt, se stinge cu lapte si se amesteca intruna ca sa nu faca cocolosi. Se lasa sa mijoteasca pe foc mic cateva minute.
Se spala rosiile, se taie in sferturi, li se scot semintele.
Sosul bechamel se amesteca cu patrunjelul tocat.
Se curata cartofii, se spala, se taie felii (cat latul degetului mic). Se ia un vas rezistent la foc, uns cu grasime (ulei sau unt), in care se asaza in randuri alternative cartofii, tocatura de carne cu ciuperci, feliile de vanata, rosiile si sosul bechamel. Se repeta de mai multe ori, pana ce se termina toate legumele. Stratul superior se acopera din gros, cu sos. Se da la cuptor o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagne de cartofi

Lasagne de cartofi

Se taie cartofi curatati in rondele foarte fine. Se aseaza jumatate din cartofi intr-un vas de yena

6 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste Delicioase

Paste Delicioase

Se pun pastele la fiert. Între timp se căleşte pancetta, pe urmă se adaugă ciupercile, se călesc

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 vanata
  • 5 linguri de untdelemn
  • 300 gr. carne tocata (amestec de vaca si porc sau numai vaca)
  • sare
  • piper
  • 250 gr. rosii
  • sos bechamel
  • 1 legatura de patrunjel
  • 750 gr. cartofi rosii (rezistenti la foc)
  • grasime pentru tava. Pentru sosul bechamel: 20 gr. unt
  • 20 gr. faina
  • 1/2 litru lapte
  • sare
  • putina nucsoara rasa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gnocchi de cartofi