LASAGNE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1,5 Kg carne vita tocata
  • 2 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 300 gr pasta tomate
  • condimente:piper alb,cimbru,busuioc

Mod de preparare

Se caleste ceapa in putin ulei;se adauga carnea tocata.Dupa 20-30 min.se pune apa astfel incit sa acopere carnea ,se pune pasta de tomate si se lasa sa fiarba pina scade la jumatate. Se da la o parte ,se pune sare,piper, cimbru,busuioc si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Sos béchamel:1,5 l lapte

1 pachet si jum. unt

4 linguri cu virf de faina

1 legatura patrunjel

piper alb,nucsoara

Se topeste untul(la foc mic),se adauga faina amestecindu-se continuu(cu telul),iar cind isi schimba putin culoarea se toarna laptele.Se amesteca continuu pina capata compozitia

consistenta.Dupa ce se da la o parte de pe foc se pune sare, piper, patrunjelul tocat si nucsoara.

Se incinge cuptorul.Se unge tava cu unt si asezam astfel:

-un strat de paste barrila

-un strat subtire de sos béchamel

-cascaval ras

-un strat de carne tocata

- cascaval ras

-un strat de paste barilla

-un strat subtire de sos béchamel

-cascaval ras

-un strat de carne tocata

- cascaval ras

-un strat de paste barilla

-un strat subtire de sos béchamel

-cascaval ras

-un strat de carne tocata

-cascaval ras(ultimul strat de cascaval sa fie putin mai consistent)

Se incinge cuptorul,se unge tava cu unt,se acopera cu folie de aluminiu(intepata din loc in loc)si se lasa 20 min.in cuptor dupa care se da folia la o parte si se mai lasa inca 20 min.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise