Ingrediente
400 g carne de gaina, 200 g porumb, 200 g champinioane, 2 cepe mari, 1 morcov, 500 g mozzarela, 1 pachet lasania 300 g, 2 l lapte, 2 pachete sos de beshamell de la Maggi, 50 g unt, ulei, sare si piper alb dupa gust
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
48 voturi
Mod de preparare
Jumatate din unt si cam 30 ml de ulei punem in tigaie la foc si prajim ciapa dar nu pana la sfirsit, aproape sa fie gata adaugam si gaina, o prajim si apoi punem si morcovul si mai lasam la foc 5 minute. Adaugam apoi porumbul si champinioanele, punem sare si piper dupa gust si lasam sa se inabuse bine.
Pregatim apoi si sosul de bechamell, punem laptele si pachetele cu sos intr-o cratita si amestecam bine pina se va dizolva, apoi o punem la foc mediu amestecind continuu pina se va ingrosa amestecul.
Acum asezam intr-un list uns cu untul ramas. Se aseaza totul in rinduri:
1. Putin sos de bechamell,
2 listuri de lasania,
3 carnea
4 mozzarela,
5 sos de bechamell
Continuam tot asa in rinduri. La urma presaram cu mozzarela si punem la cuptor, cuptorul sa fie la 180 - 200 grade si lasam cam 30 min.
Pofta buna!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010
O bunatate.
constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010
Super !
clara marinescu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
buna de tot
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010
Buna tare.
Alice85 (Chef de cuisine) , 05 mai 2010
si eu fac ,fara ciuperci,morcov...imi place mult si reteta ta.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Bun,bun,bun
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010
Foarte buna reteta. Alice, multumim pt reteta de bechamel.
Alice85 (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010
Pentru cei ce nu stiu cum se face bechamelul.----500 ml lapte......,2 linguri cu amidon de porumb sau faina,-----nucsoara,--delikat(cit iei in 3 degete),si--( 2 linguri cu ulei daca e cu faina).si incepem.daca este cu amidon: ,oprim 1/2 pahar cu lapte unde dizolvam amidonul.punem laptele la fiert adaugam delikat si nucsoara si amidonul,lasam la fiert 9-10 minute invirtind mereu...................daca este cu faina ,punem 2 linguri cu ulei intr-o craticioara adaugam faina (exact ca la ciulama)si adaugam putin cite putin laptele invirtind mereu pentru a nu se lipi,adaugam nucsoara si delicat,fierbem 10 minute.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010
Bun,bun...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010
O bunatate,felicitari.
Oanaeste (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009
Am facut varianta fara ciuperci. Excelenta!
costy1969 (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009
foarte buna,dar fara ciuperci,ca sunt alergic.incorecta denumirea.totusi felicitari.
Cely , 04 octombrie 2009
Un deliciu.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009
Iar ciuperci?