Lava cake

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Lava cake

Ingrediente

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 60 gr zahar pudra
  • 120 gr unt
  • 80 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Pentru sosul de mure:
  • 1 cana mure
  • 2 lingurite zahar
  • inghetata pentru servit
  • coacaze

Mod de preparare

Spalam murele, le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul.

Le transferam pe foc, il fierbem pana se ingroasa putin, apoi il dam deoparte sa se raceasca.

Intr-un vas rupem ciocolata bucatele, punem untul taiat cubulete.

Trasferam vasul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata de topeste.

Luam vasul de pe foc, lasam sa se racoreasca putin, adaugam zaharul pudra si amestecam bine.

Incorporam ouala si galbenusurile, apoi faina cernuta.

La final aromatizam compozitia cu esenta de vanilie.

Luam 6 forme ca de briose, de preferat din ceramica, dar eu neavand am folosit forme din aluminiu, le ungem cu unt.

Compozitia o repartizam in mod egal in forme si le asezam pe o tava.

Le introducem in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 9-10 minute.

Le scoatem cand sunt gata, le lasam 1-2 minute la racorit.

Ungem cu un strat de sos de mure farfuriile in care servim, rasturnam cate un lava cake, usor, peste sos.

Alaturi punem o lingura de inghetata (noi am ales de vanilie) si cateva coacaze.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise