Lasagna cu carne tocata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet lasgne in fasii
  • Umplutura:
  • 1/2 kg de carne de vita tocata
  • 10 felli de jambon fiert
  • 1 cutie de ciuperci mici taiate
  • 1 pahar de vin rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • putin patrunjel
  • sare, piper
  • Bechamel:
  • 1 - 1/2 lapte
  • 4 linguri de unt
  • 6 linguri de faina
  • 2 oua
  • 2 ligurite de zahar
  • sare dupa gust
  • piper
  • Decor :
  • parmezan

Mod de preparare

Se pregateste umplutura din toate ingredientele: se fierb toate la foc redus si acoperite cu un capac.

Se pregateste sosul bechamel:

Laptele se pune la fiert cu untul, zaharul, sarea. Se opreste putin lapte rece si se amesteca intr-un vas cu faina. Amestecati continuu ca sa nu se formeze cocoloase.

Cand laptele da in clocot, se toarna compozitia de faina, amestecand continuu la foc redus pana se ingroasa. Se fierbe 2 min si se lasa la racit. Apoi se adauga ouale.

Intr-o tava se pune sosul bechamel pana acopera toata suprafata tavii. Apoi, se aseaza fasii de lasagna, carnea tocata si praf de parmezan in straturi alternative, repetand pana se termina umplutura. Ultimul strat trebuie sa fie de bechamel si parmezan presarat.

Se da la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumeneste.

Se serveste calda, taiata in portii patrate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise