autor:

Andreea_Madalina

» » Mancaruri cu carne

Lebar

Autor: Andreea_Madalina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea_Madalina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2012

Ingrediente
4 bucati de rinichi de porc, 1 bucata de ficat de porc de jumatate de kilogram, o inima, carne de la capul porcului (putina carne), 1 capatana cu usturoi pisata,1 metru de intestin subtire de porc, boia de ardei iute (1 lingurita), cimbru uscat (1 lingurita si sare dupa gust).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se fierb organele in apa cu sare, dupa aceea se dau prin masina de tocat, dar doar dupa ce s-au racit. Separat, se fiebe capul de porc (un sfert din el) pana ce carnea se desface de pe os (se pun sare in apa in care fiebe). Carnea de la porc se da prin masina de tocat. Carnea aceasta se amesteca cu restul, la care se adauga cimbru, usturoi pisat, sare si boia. Se framanta un pic.



Se pune matul la palnia de la masina de tocat si se umple. Carnea se pune in masina de tocat (fara cutitele masinii) dupa se umple usor-usor intestinul de porc.



Matul se leaga la cele doua capete, se face pur si simplu nod (nu am folosit ata). Cand ati terminat de umplut intestinul sibtire al porcului, acesta se pune intr-un vas cu apa cat sa-l acopere si se lasa la fiert un sfert de ora. Dupa ce s-a racit, se presara boia si se da la rece.



Pofta buna!



http://ideidelicioase.blogspot.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Lebar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Copane umplute

Copane umplute

Pulpele de pui se spala, se sterg cu un prosop de hartie apoi se dezoseaza. Carnatul , gogosarul

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpa de porc cu sos de smantana si cascaval

Pulpa de porc cu sos de smantana si cascaval

Pulpa de porc o taiem bucatele potrivite si o prajim pe toate partile , intr-o tigaie in care am

3 voturi    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2013

    Foarte bun si gustos!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati de rinichi de porc
  • 1 bucata de ficat de porc de jumatate de kilogram
  • o inima
  • carne de la capul porcului (putina carne)
  • 1 capatana cu usturoi pisata,1 metru de intestin subtire de porc
  • boia de ardei iute (1 lingurita)
  • cimbru uscat (1 lingurita si sare dupa gust).

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea_Madalina
Briose cu stafide

Briose cu stafide

Mod de preparare Se pun stafidele intr-un vas adanc si se toarna wisky-ul peste ele, se lasa cateva

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mere coapte

Mere coapte

Mod de preparare Se spala bine merele. Se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit foarte ascutit,

1 vot    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Muffins cu fulgi de ciocolata

Muffins cu fulgi de ciocolata

Incep aceasta reteta prin a va spune ca anul acesta Craciunul a fost pentru mine unul de vis, cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
mihai

mihai (Chef de cuisine)

Foarte bun si gustos!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Orez taranesc cu carne de pui la cuptor