autor:

Fara foto

» » , , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Lebervurst

Autor: Murarasu Oana Nicoleta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Murarasu Oana Nicoleta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 decembrie 2015

Ingrediente
Ficat de porc 1 kg, slanina cruda 500 g, soric 800 g, cap porc 2 kg, franzela 500 g, ceapa 500 g, untura 150 g, piper 3 g, ienibahar 2 g, sare, mate de vita subtiri.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Capul de porc si soricul se fierb impreuna. Capul se dezoseaza si se taie bucati iar soricul se taie straifuri. Ficatul se taie straifuri si se opareste pana ce sangele dispare. Slanina straifuri se fierbe separat, se lasa sa se raceasca si se taie cubulete. Franzela se taie felii, se inmoaie in apa rece si se stoarce bine. Ceapa se toaca marunt si se caleste in untura. Carnea de la cap, soricul, ficatul, se inmoaie in apa rece si se stoarce bine. Ceapa se toaca marunt si se caleste in untura. Carnea de la cap, soricul, ficatul, ceapa prajita si painea se dau de 2-3 ori prin masina de tocat, se amesteca bine compozitia si se adauga cubuletele de slanina si condimentele. Se umplu matele iar lebervurstii rezultati se oparesc timp de 40 de minute in apa fierbinte cu temperatura de 94-95 grade celsius. La final se prajesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lebervurst" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Confit de rata

Confit de rata

Pulpele se freaca bine cu sare grunjoasa, cimbru si usturoi tocat si se lasa la frigider 24 ore,

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Craciun
Chec cu banane si ciocolata

Chec cu banane si ciocolata

 Se amestecă romul cu zeama de portocală, se adaugă fructele deshidratate și coaja de portocală

0 voturi    1 comentariu
45 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ficat de porc 1 kg
  • slanina cruda 500 g
  • soric 800 g
  • cap porc 2 kg
  • franzela 500 g
  • ceapa 500 g
  • untura 150 g
  • piper 3 g
  • ienibahar 2 g
  • sare
  • mate de vita subtiri.

Raporteaza reteta

Retete
de Murarasu Oana Nicoleta
Cozonaci Moldovenesti

Cozonaci Moldovenesti

Cozonac Cantitati 1kg faina, 10-15 oua, 300 g zahar, 250 gr unt. 100 gr untdelemn, 50 gr rom, 1/2

7 voturi    0 comentarii
3h 50 min
Retete de Pasti
Piftie de pasare

Piftie de pasare

Se curata pasarea, se parleste la o flacara de aragaz, se spala in mai multe ape, se taie in bucati

1 vot    1 comentariu
2h
Retete de Craciun
Peste Prajit

Peste Prajit

Pestele se curata de solzi, se scot intestinele si bronhiile si se spala bine. Se portioneaza, se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Rulada din piept de curcan in foietaj