autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Lecso (Ratatouille)

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 septembrie 2009

Ingrediente
3 kg ardei gras, 1,5 kg rosii, 700 g ceapa, 200 ml ulei, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se spala legumele si se taie fasii subtiri ardeii si rosiile iar ceapa se taie solzisori.
Se pune uleiul intr-o cratita la incalzit si adaugam ceapa si ardeii , lasm sa se calesca cam 15 minute, apoi adaugam rosiile care vor lasa destul de multa zeama. Lasam sa fiarba bine legumele si sa scada sosul, adaugam sarea si piperul si amestecam din cand in cand, lasandu-le la foc mic.
Cand legumele sunt bine fierte si sosul a scazut punem lecsoul in borcane, avand grija sa nu ramana goluri de aer. Capsam borcanele si le punem in pat cald , acoperite cu paturi pina a doua zi cand se racesc si se pot pune in camara, pentru iarna.
Lecsoul se poate servi asa cum este sau amestecat cu cateva oua batute bine si rasturnate peste el sau cu pilaf de orez fiert, langa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lecso (Ratatouille)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ton in ulei

Ton in ulei

Se taie fileul de ton in doua bucati , se pune apa intr-o oala cu toata sarea tonul se adauga in

5 voturi    1 comentariu
4h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Se coc vinetele si ardeii. Se curata si se dau prin masina de tocat. Se curata ceapa, se spala si

9 voturi    2 comentarii
5h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 17 august 2012

    Foarte gustos! Am sa fac si eu :)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    Super bun...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    Inca nu am apucat sa fac, dar sigur nu iert reteta asta, mai ales ca se poate servi in amestec cu oua. Sigur asta e varianta care ma va da pe spate. Sunt inebunita dupa tot ce e cu ou. Multumesc Sidy.

    • Fara foto

      kispal ilie , 16 septembrie 2009

      Cind e gata fiert,adauga-i si niste orez fiert separat. Cind servesti,pt. fiecare portie,sa pui si o felie de friptura care v-a fi pusa in mincare in momentul cind v-a fi incalzita. POFTA BUNA!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Inca ceva pentru camara.Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Bun de tot Sidy!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Cely la iarna incearca pe rand cele trei variante de servire si vezi care iti place mai mult....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Am salvat. Am sa incerc si eu reteta asta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Lucia (Chef de cuisine)

Foarte gustos! Am sa fac si eu :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei