autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Legume cu carne de oaie

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne cu os, 200 ml ulei sau untura, 200 g ceapa, 100 g pasta de tomate, 300 g morcov, 200 g albitura, 150 g telina, 150 g ardei gras, 50 g usturoi, 800 g cartofi, 250 g fasole fiarta, 250 g mazare fiarta, 1 leg. verdeata, 100 ml vin, 200 g rosii, sare, piper, cimbru, boia de ardei, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvinta, se portioneaza si se inabusa in 1/2 din cantitatea de untura sau ulei, cu putina apa. Cind s-a inabusit, se scoate in alt vas. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa in grasimea ramasa de la carne. Se adauga pasta de tomate dizolvata in apa, boiaua de ardei si carnea. Se completeaza cu apa cit cuprinde pentru fierbere. Legumele (morcovii, cartofii, ardeii grasi, albitura, telina) se curata, se taie cuburi mici si se inabusa in restul de grasime, dupa care se asaza intr-o tava cu mazarea si fasolea fierte si carnea fiarta cu sosul respectiv. Se amesteca componentele si cu usturoiul, cimbrul, piperul macinat si sarea. Rosiile spalate si taiate rondele se asaza deasupra. Se introduce tava la cuptor pentru gratinare. Spre sfirsitul inabusirii (gratinarii), se adauga vinul, stropit pe toata suprafata. Se verifica gustul. La servire se asaza carnea in farfurie, iar alaturi legumele cu verdeata taiata marunt pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume cu carne de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Carne de oaie cu legume la cuptor

Carne de oaie cu legume la cuptor

Spalam carnea, o taiem bucati potrivit de mari. Curatam ceapa, o taiem bucatele, morcovul il decojim

4 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui cu hrisca si legume

Ciocanele de pui cu hrisca si legume

1.Spalati bine ciocanelele de pui,apoi le asezati intr-un castron si le condimentati cu Vegeta.Le

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg carne cu os
  • 200 ml ulei sau untura
  • 200 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 300 g morcov
  • 200 g albitura
  • 150 g telina
  • 150 g ardei gras
  • 50 g usturoi
  • 800 g cartofi
  • 250 g fasole fiarta
  • 250 g mazare fiarta
  • 1 leg. verdeata
  • 100 ml vin
  • 200 g rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Snitel din piept de pui si cascaval