autor:

Adina

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume la cuptor (de post)

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Ingrediente
1 kg ciuperci proaspete, 2 morcovi mari, 4-5 cartofi, 2 cepe mari (de apa), 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 3 dovlecei, 4-5 rosii, 200 gr. orez, mazare, 4-5 catei de usturoi(dupa gust), margarina "Unirea", sare, piper, busuioc, 2 lingurite delikat de legume, 150 ml vin alb, marar, patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

11 voturi

Mod de preparare

1. Ciupercile se spala si se curata, 3/4 din ciuperci le tocam julien, 1/4 le lasam intregi;
2. Taiem ceapa, ardeii si morcovii julien;
3. Rosiile le taiem in cubulete mici;
4. Intr-o tigaie incinsa punem cca 1 cubulet de margarina si putin ulei de masline, dupa care adaugam morcovii taiati julien, cu ceapa si ardeii, acoperim cu un capac si le lasam sa se inabuse;
5. Dupa ce morcovii s-au inmuiat putin, adaugam 3/4 din ciupercile taiate in prealabil julien, punem putina sare si piper dupa care le acoperim si le lasam la foc mic pana ce ciupercile incep sa se inmoaie, adaugam rosiile taiate cubulete si busuiocul, dupa care turnam vinul alb si mai lasam 3-4\' minute sa fiarba;
Se dau de pe foc, apoi pregatim o tava pe care o sa o dam la cuptor cu toate legumele;
6. Ungem tava cu margarina, adaugam legumele care au fost inabusite pe aragaz, punem, cartofii, dovleceii (taiati dupa preferinta) si 1/4 de ciuperci intregi;
7. Orezul se spala, si se lasa putin sa se umfle in apa si-l adaugam si pe el in tava.
8. Adaugam mazarea si usturoiul pisat deasupra;
9. Apoi se prepara o supa din 350 ml apa, 1 lingura delikat de legume, care se va turna peste toate legumele pe care le vom da la cuptor;
10. Se pune tava in cuptor si se lasa cca. 40\' la foc potrivit.
11. Cand este aproape gata, se scoate tava din cuptor si se pune mararul si patrunjelul.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume La Cuptor(de Post)

Legume La Cuptor(de Post)

Legumele se spala, cartofi se curata si se taie in bucati mai mari, celelalte legume nu se curata

19 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vinetele pe jumatate, se scoate miezul cu ajutorul unei linguri si apoi se oparesc. Cand

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 august 2010

    Super !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

    Gustoase ...Gustoase...Si ce aroma trebuie sa aiba...

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

    Pur si simplu delicioase.....

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 2 morcovi mari
  • 4-5 cartofi
  • 2 cepe mari (de apa)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 3 dovlecei
  • 4-5 rosii
  • 200 gr. orez
  • mazare
  • 4-5 catei de usturoi(dupa gust)
  • margarina "Unirea"
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 2 lingurite delikat de legume
  • 150 ml vin alb
  • marar
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se pune la fiert carnea de pui, se lasa foc potrivit, cand incepe sa fiarba carnea, deasupra se

8 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute in foi de vita (de post)

Sarmalute in foi de vita (de post)

- Se toaca ciupercile marunt; - Morcovul se da prin razatoarea mica; - Ceapa se toaca marunt; -

11 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de legume (de post)

Supa de legume (de post)

Punem intr-o cratita 2 l apa. Lasam apa sa dea intr-un clocot si adaugam o lingura knorr de legume,

14 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancare de ciuperci