autor:

lizz

» » , , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Sosuri

Legume la gratar cu piept de pui si sos de smantana

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Ingrediente
3 morcovi mari taiati felii pe lung, 5 felii de telina, 1 kg cartofi, 4 ardei taiati in sferturi, 1 piept de pui taiat felii, sare, piper si rozmarin, , pentru sos ai nevoie de:, 4 catei de usturoi, o lamaie, 2 linguri de smantana, sare si piper, busuioc

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Legumele spalate si taiate se sareaza si se pun pe gratar. Cartofii curatati de coaja, spalati, pot fi lasati intregi si pusi pe gratar. Cand sunt gata se aseaza pe un platou cu foi de salata verde.
Pieptul de pui se feliaza si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Intr-o cratita care poate frige fara ulei, se pun feliile de piept. Se frig pe ambele parti si se scot si ele pe platou. Peste ce a lasat pieptul de pui in cratita se stoarce o lamaie, se pune usturoiul pisat, smanatana desfacuta cu apa rece si se da un clocot. Se codimenteaza cu putina sare si piper si se ia de pe foc, dupa care se pune si bucuiocul si se amesteca. Se serveste totul cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la gratar cu piept de pui si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

  • 7 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

    O bunatate...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Foarte aspectuoasa reteta.Puiul arata foarte apetisant.Felicitari.

    • lizz

      lizz (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      multumesc frumos. am un gratar din acela rotund pentru aragaz, dar nu ii pun in folie. si nici in cuptor cand ii pun, nu ii invelesc.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      foarte bun ! cred ca cartofii,trebuie inveliti in folie daca ii faci pe un gratar normal.daca ii faci in cratitile de care ai zis,atunci nu e nevoie,e adevarat.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Arată foarte bine şi e foarte sănătos!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Sanatos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 3 morcovi mari taiati felii pe lung
  • 5 felii de telina
  • 1 kg cartofi
  • 4 ardei taiati in sferturi
  • 1 piept de pui taiat felii
  • sare
  • piper si rozmarin
  • pentru sos ai nevoie de:
  • 4 catei de usturoi
  • o lamaie
  • 2 linguri de smantana
  • sare si piper
  • busuioc

Raporteaza reteta

Retete
de lizz
Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare. Se

37 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de casa cu branza

Prajitura de casa cu branza

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna. Se adauga zaharul si se bate pana

15 voturi    2 comentarii
25 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Intinsoare alba cu grostior si carnat de porc