autor:

strumfii bucatari

» » Borsuri si Ciorbe

Lemonato supa vitel

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 14 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 14 mai 2016

Ingrediente
1 kg carne de vita, 2 cepe / 4 cepe verzi, 2 morcovi ( eu azi am facut fara morcov, dar reteta include si morcov), 6-8 cartofi, Zeama de la 4 lamai, 1 pahar vin rosu, Cateva frunze telina, 2 linguri mustar, Sare, Piper, 4 linguri ulei, Apa

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Lemonato ( supa vitel cu lamaie) reteta greceasca

Fierbem carnea ( eu o fierb de seara). Curatam morcovii si taiem in patru. Curatam spalam si taiem cartofii. Curatam si taiem ceapa. Punem ulei in cratita si lasam 2 minute adaugam ceapa taiata marunt, adaugam, vinul si morcovii, amestecam usor. Punem carnea, cartofii, frunzele de telina si apa si lasam sa fiarba bine. Amestecam zeama de lamaie cu mustar si adaugam peste supa inainte sa o luam de pe foc cu 10 minute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lemonato supa vitel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Zama de loboda rosie cu paparaie

Zama de loboda rosie cu paparaie

Intro oala de 3 litri punem la fiert ceapa, morcovii, telina, curatate si spalate. Intre timp intro

12 voturi    21 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu coasta de porc

Bors de legume cu coasta de porc

Curatam legumele,le taiem in forma dorita si le punem la fiert in 3 l de apa.Separat spalam coasta

18 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rex , 18 septembrie 2017

    Daca e reteta greceasca, de ce scrii denumirea in italiana? E mai "fancy"?

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de vita
  • 2 cepe / 4 cepe verzi
  • 2 morcovi ( eu azi am facut fara morcov
  • dar reteta include si morcov)
  • 6-8 cartofi
  • Zeama de la 4 lamai
  • 1 pahar vin rosu
  • Cateva frunze telina
  • 2 linguri mustar
  • Sare
  • Piper
  • 4 linguri ulei
  • Apa

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Rex

Daca e reteta greceasca, de ce scrii denumirea in italiana? E mai "fancy"?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba din teci galbene de fasole