autor:

Sidy

» » , , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Limba cu ciuperci si sos de rosii

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 20 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 20 august 2016

Ingrediente
1 limba de vitel fiarta, 2 cepe, 50 g pasta de rosii, 3 linguri ulei, 3 catei usturoi, 300 g ciuperci Home Garden, 250 ml bulion rosii, 500 ml supa, 2 linguri pasta gogosari, 100 ml vin alb, boia afumata iute, 10 masline negre fara samburi, 50 g cepsoara murata, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Limba spalata o punem la fiert in supa ,iar la timpul potrivit luam spuma formata deasupra.
Fierbem limba cam 1-2 ore , depinde de varsta animalului.
Daca o avem fiarta e cel mai bine.
Putem fierbe limba si in oala sub presiune.
Calda, curatam limba de pielita alba.
Ceapa curatata si taiate julien , o calim in putin ulei , adaugam pasta de gogosari, usturoiul, ciupercile feliate, , cepsoara intreaga, maslinele feliate, vinul, sare si piper.
Taiem limba, dupa ce s-a racit putin sa o putem tine cu mana, in felii cam de 1 cm grasime si o punem inapoi in supa.
Adaugam si limba la compozitia ce fierbe in vin, daca este cazul, adaugam putina supa , cat sa acopere limba si lasam sa fiarba cam 10 minute.
Punem bulionul, pasta de rosii, boiaua si lasam sa mai dea cateva clocote.
Cand toate sunt fierte bine, stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat.
Servim limba limba cu un piure de cartofi pufos, orez sau mamaliguta, fiecare dupa preferinta.
Pofta mare sa aveti !

P.S. Timpul de preparare este socotit pentru cazul in care limba am fiert-o in prealabil.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu ciuperci si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor. Se

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Rulada de porc cu ciuperci

Rulada de porc cu ciuperci

Ceapa se taie marunt si se undeste pentru un minut in 50 ml ulei.Se adauga apoi ciupercile taiate

10 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 limba de vitel fiarta
  • 2 cepe
  • 50 g pasta de rosii
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 300 g ciuperci Home Garden
  • 250 ml bulion rosii
  • 500 ml supa
  • 2 linguri pasta gogosari
  • 100 ml vin alb
  • boia afumata iute
  • 10 masline negre fara samburi
  • 50 g cepsoara murata
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Confit de rata