Limba spalata o punem la fiert in supa ,iar la timpul potrivit luam spuma formata deasupra.
Fierbem limba cam 1-2 ore , depinde de varsta animalului.
Daca o avem fiarta e cel mai bine.
Putem fierbe limba si in oala sub presiune.
Calda, curatam limba de pielita alba.
Ceapa curatata si taiate julien , o calim in putin ulei , adaugam pasta de gogosari, usturoiul, ciupercile feliate, , cepsoara intreaga, maslinele feliate, vinul, sare si piper.
Taiem limba, dupa ce s-a racit putin sa o putem tine cu mana, in felii cam de 1 cm grasime si o punem inapoi in supa.
Adaugam si limba la compozitia ce fierbe in vin, daca este cazul, adaugam putina supa , cat sa acopere limba si lasam sa fiarba cam 10 minute.
Punem bulionul, pasta de rosii, boiaua si lasam sa mai dea cateva clocote.
Cand toate sunt fierte bine, stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat.
Servim limba limba cu un piure de cartofi pufos, orez sau mamaliguta, fiecare dupa preferinta.
Pofta mare sa aveti !
P.S. Timpul de preparare este socotit pentru cazul in care limba am fiert-o in prealabil.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii