Limba cu ciuperci si sos de rosii

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Limba cu ciuperci si sos de rosii

Ingrediente

  • 1 limba de vitel fiarta
  • 2 cepe
  • 50 g pasta de rosii
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 300 g ciuperci Home Garden
  • 250 ml bulion rosii
  • 500 ml supa
  • 2 linguri pasta gogosari
  • 100 ml vin alb
  • boia afumata iute
  • 10 masline negre fara samburi
  • 50 g cepsoara murata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Limba spalata o punem la fiert in supa ,iar la timpul potrivit luam spuma formata deasupra.

Fierbem limba cam 1-2 ore , depinde de varsta animalului.

Daca o avem fiarta e cel mai bine.

Putem fierbe limba si in oala sub presiune.

Calda, curatam limba de pielita alba.

Ceapa curatata si taiate julien , o calim in putin ulei , adaugam pasta de gogosari, usturoiul, ciupercile feliate, , cepsoara intreaga, maslinele feliate, vinul, sare si piper.

Taiem limba, dupa ce s-a racit putin sa o putem tine cu mana, in felii cam de 1 cm grasime si o punem inapoi in supa.

Adaugam si limba la compozitia ce fierbe in vin, daca este cazul, adaugam putina supa , cat sa acopere limba si lasam sa fiarba cam 10 minute.

Punem bulionul, pasta de rosii, boiaua si lasam sa mai dea cateva clocote.

Cand toate sunt fierte bine, stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat.

Servim limba limba cu un piure de cartofi pufos, orez sau mamaliguta, fiecare dupa preferinta.

Pofta mare sa aveti !

P.S. Timpul de preparare este socotit pentru cazul in care limba am fiert-o in prealabil.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu  foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise