autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Limba cu ciuperci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 500 kg limba de vacă, 150 ml ulei, 100 g unt, 50 g faina, 100 g ceapa, 100 g morcovi, 100 g telina, 25 g usturoi, 100 g pasta de tomate, 400 g ciuperci proaspete sau conservate, 100 ml vin, 1 legatura verdeata, sare, piper, cimbru, foi de dafin, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Limba se spala, se opareste si iar se spala, apoi se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce a fiert, se scoate si se pune in alt vas cu apa rece si se curata de pielita, apoi se portioneaza in forma de rondele de cca 1/2 cm. Ciupercile se soteaza in unt, iar restul de legume se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in ulei cu adaos de apa, sau supa, se adauga pasta de tomate dizolvata in putina apa, cimbrul, piperul boabe, usturoiul taiat marunt, foile de dafin, supa in care a fiert limba si faina cernuta. Se amesteca bine componentele si se pun la fierbere (inabusire) cca 30 minute, apoi se strecoara sosul obtinut peste limba portionată. Se adaugă ciupercile si vinul, continuînd fierberea înabusita inca 10 minute. Se controleaza gustul. Se serveste limba portionata cu ciuperci si verdeata deasupra. Se poate pregati si cu masline oparite in locul ciupercilor, tehnologia fiind la fel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba de vaca in sos de ciuperci

Limba de vaca in sos de ciuperci

Intai punem limba la fiert cu morcov,ceapa enibahar si foi de dafin.Limba fierbe cel putin 2ore

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Limba cu ciuperci si sos de rosii

Limba cu ciuperci si sos de rosii

Limba spalata o punem la fiert in supa ,iar la timpul potrivit luam spuma formata deasupra. Fierbem

1 vot    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    Cred ca e grozava cu ciuperci.

Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca e grozava cu ciuperci.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata