Limba se spala, se opareste si iar se spala, apoi se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce a fiert, se scoate si se pune in alt vas cu apa rece si se curata de pielita, apoi se portioneaza in forma de rondele de cca 1/2 cm. Ciupercile se soteaza in unt, iar restul de legume se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in ulei cu adaos de apa, sau supa, se adauga pasta de tomate dizolvata in putina apa, cimbrul, piperul boabe, usturoiul taiat marunt, foile de dafin, supa in care a fiert limba si faina cernuta. Se amesteca bine componentele si se pun la fierbere (inabusire) cca 30 minute, apoi se strecoara sosul obtinut peste limba portionată. Se adaugă ciupercile si vinul, continuînd fierberea înabusita inca 10 minute. Se controleaza gustul. Se serveste limba portionata cu ciuperci si verdeata deasupra. Se poate pregati si cu masline oparite in locul ciupercilor, tehnologia fiind la fel.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii