autor:

Sidy

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Limba cu masline

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iulie 2013

Ingrediente
1 limba, 1 foaie dafin, 25 g faina, 1 ceapa rosie, 70 ml ulei masline, 100 ml vin, 150 ml bulion facut in casa, 100 g masline fara samburi, piper, lamaie

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Limba de porc sau de vita se spala bine apoi se pune la fiert in apa cu vegeta bio cam o ora jumatate, pina cand este bine fiarta, adica pielita groasa se desface singura la varf.
Ceapa o curatam si o taiem julienne , apoi o calim in ulei. Cand ceapa devine sticloasa o stingem cu bulion si adaugam si faina. Invartim usor sa se amestece faina cu bulionul.
Adaugam limba curatata de pielita groasa si feliata cam de 1 cm, maslinele feliate, vinul, piperul si foaia de dafin. Gustam si daca este cazul mai adaugam putina sare, depinde si de cat de sarate au fost maslinele. Daca este nevoie , se poate adauga si din zeama in care a fiert limba.
Pentru 30 de minute, dam limba la cuptorul preincalzit, sa scada din sos.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba de porc cu masline

Limba de porc cu masline

Se spala limbile de porc,se pun la fiert cu apa.Dupa ce au dat cateva clocote,le spalam din nou si

1 vot    0 comentarii
3h 15 min
Mancaruri cu carne
Limba cu masline

Limba cu masline

Bucatile de limba se spala si se pun la fiert in apa rece.Cand incepe sa dea in clocot se ia

18 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Fred , 03 septembrie 2014

    Sabrosisima!

  • dragosadi , 20 noiembrie 2013

    cea mai buna reteta de pe net. bravo tie! dar iti dau un sfat - scoate faina din sos

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 31 iulie 2013

    Foarte buna mancarica si cu masline merge minunat cu mamaliguta.

    • , 31 iulie 2013

      este peferata mea , wow!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 limba
  • 1 foaie dafin
  • 25 g faina
  • 1 ceapa rosie
  • 70 ml ulei masline
  • 100 ml vin
  • 150 ml bulion facut in casa
  • 100 g masline fara samburi
  • piper
  • lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Fred

Sabrosisima!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sos