autor:

Alexgirl

» » Mancaruri cu carne

Limba de porc cu masline in sos tomat

Autor: Alexgirl (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexgirl (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2009

Ingrediente
Jumatate de kilogram de limba de porc, Cateva Masline, 1 Ceapa, Sos tomat, Condimente dupa gust, Apa

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Se pune limba la fiert, dupa ce s-a fiert se curata bine de grasimi si de impuritati (pielita alba) si se taie cubulete mici.
Impreuna cu ceapa si maslinele se pune din nou la fiert dar foarte putina apa....poate o ceasca doua, dupa ce a mai fiert putin se pune sosul tomat si condimente. Pofta buna!

P.S. Sa nu puneti prea multe masline ca o sa aiba gust numai de masline. De preferabil puneti doar sare si poate piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de porc cu masline in sos tomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricaş cu găluşte de făină

Papricaş cu găluşte de făină

Carnea de porc o tăiem bucăţele potrivite şi o punem la rumenit în ulei de floarea soarelui,

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Lasagne alla bolognese

Lasagne alla bolognese

Intr-o tigaie incapatoare (mai mare) punem uleiul, iar dupa ce s-a incalzit adaugam legumele taiate

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Bunaciune!!!Sa incerci daca doresti sa pui niste vin alb la final,ii da un gust super

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

    Si noua ne place la nebunie limba cu masline,este o bunatate...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

    Delicioasa mancarica.Felicitari!

    • Fara foto

      Liliana Barbu (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Alexgirl, "limba cu masline" este specialitatea sotului meu.El face sosul un pic mai deosebit.Caleste ceapa, tocata marunt, cu telina radacina, data la razatoarea cea mai mica.Apoi adauga o lingurita de faina, stinge cu zeama in care a fiert limba, apoi strecoara sosul in alta cratita.Adauga limba, fiarta si feliata,maslinele (date intru-un clocot, separat, pentru a iesi sarea), un paharel de vin, sare dupa gust si mai lasa sa dea in cateva clocote. Este delicios!Merge cu piure de cartofi si salata.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Bravo, Alexgirl!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • Jumatate de kilogram de limba de porc
  • Cateva Masline
  • 1 Ceapa
  • Sos tomat
  • Condimente dupa gust
  • Apa

Raporteaza reteta

Retete
de Alexgirl
Tocanita de ceapa si carne fara cartofi

Tocanita de ceapa si carne fara cartofi

Se toaca ceapa, nu marunt. Se pune la calit in putin ulei, dupa ce se schimba putin culoarea la ceapa

32 voturi    12 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

COSTEO (Chef de cuisine)

Bunaciune!!!Sa incerci daca doresti sa pui niste vin alb la final,ii da un gust super

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ciolan rasol cu fasole verde natur