autor:

Dan65

» » Mancaruri cu carne

Limba de vita cu sos rosu cu marar si ciuperci

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2012

Ingrediente
Pentru 8 portii: -1 limba intreaga de vita. -3 morcovi potriviti. -1/2 ceapa mare. -1/2 radacina de telina. -2-3 foi de dafin. -citeva boabe de piper. -1 lingura de sare. Pentru sos: -1/2 ceapa mare. -50 ml ulei. -200 ml smantana. -500g ciuperci in conserva (pot fi si proaspete dar trebuie curatate,putin oparite si feliate). -2 linguri de faina. -800ml suc de rosii. -2 linguri de zahar. - Marar proaspat sau congelat,dupa gust (se poate folosi si cel in otet, dar trebuie sa il tinem circa 30 de minute in apa rece,pe care o schimbam de 3-4 ori,altfel sosul devine prea acru). -Sare. -Piper negru macinat.

Dificultate: Medie Timp: 3h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Spalam limba bine cu apa rece, o curatam de eventuale pielite si tendoane(daca sunt). Intr-o oala cu circa 4-5 litri de apa si o lingura de sare punem limba la fiert la foc potrivit pentru circa 2 ore. Intre timp curatam de coji si le spalam bine, legumele, pe care le adaugam in oala, cind limba este pe jumatate fiarta. Tot odata adaugam foile de dafin si piperul boabe. Timpul de fierbere poate fi mai lung sau mai scurt, in functie de marimea limbii si de virsta animalului. Limba poate fi considerata fiarta atunci cind furculita patrunde cu usurinta in limba. In timpul fierberi indepartam spuma ori de cite ori este nevoie.Cind limba este fiarta, luam oala de pe foc,scoatem limba si incepem sa o curatam da pielita alba.Cel mai bine se curata cind este fierbinte. Putem sa o curatam si mai rece cu ajutorul unui cutit. Dupa ce am curatat limba de pielita alba, o taiem felii de circa jumatate de centimetru grosime si de marime potrivita. O punem deoparte si incepem sa facem sosul. Luam ceapa si o curatam de coji, o taiem cubulete cit mai mici. Intr-o cratita punem uleiul la incins, cind este bine incins,punem ceapa la calit si o lasam sa se friga pina cind devine sticloasa, intre timp punem intr-un castron,faina si smantana. Le amestecam bine pina cind devine o pasta omogena,fara cocoloase. Adaugam sucul de rosii,amestecam bine si turnam peste ceapa.Daca este nevoie diluam cu zeama ramasa de la fiertul limbii. Lasam sa dea un clocot si adaugam ciupercile,le amestecam bine si lasam sa fiarba pentru circa 15 minute.Tot acest timp mestecam din cind in cind pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Dupa care adaugam mararul,zaharul,potrivim de sare si piper. Adaugam limba taiata felii amestecam bine si mai lasam sa fiarba pentru circa 10 minute. Se poate servi ca atare cu mamaliguta sau cu cartofi natur,pireu de cartofi sau mazare bob sotata.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de vita cu sos rosu cu marar si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui in sos picant

Pulpe de pui in sos picant

Curatam pulpele de pui de eventualele resturi de pene ramase. Le parlim putin la flacara de la aragaz

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu carne tocata la cuptor

Cartofi cu carne tocata la cuptor

Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.Se taie in felii de grosimea unui

43 voturi    8 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 8 portii: -1 limba intreaga de vita. -3 morcovi potriviti. -1/2 ceapa mare. -1/2 radacina de telina. -2-3 foi de dafin. -citeva boabe de piper. -1 lingura de sare. Pentru sos: -1/2 ceapa mare. -50 ml ulei. -200 ml smantana. -500g ciuperci in conserva (pot fi si proaspete dar trebuie curatate,putin oparite si feliate). -2 linguri de faina. -800ml suc de rosii. -2 linguri de zahar. - Marar proaspat sau congelat,dupa gust (se poate folosi si cel in otet
  • dar trebuie sa il tinem circa 30 de minute in apa rece,pe care o schimbam de 3-4 ori,altfel sosul devine prea acru). -Sare. -Piper negru macinat.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
piept de pui milanez