autor:

Dan65

» » Mancaruri cu carne

Limba de vita cu sos rosu cu marar si ciuperci

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2012

Ingrediente
Pentru 8 portii: -1 limba intreaga de vita. -3 morcovi potriviti. -1/2 ceapa mare. -1/2 radacina de telina. -2-3 foi de dafin. -citeva boabe de piper. -1 lingura de sare. Pentru sos: -1/2 ceapa mare. -50 ml ulei. -200 ml smantana. -500g ciuperci in conserva (pot fi si proaspete dar trebuie curatate,putin oparite si feliate). -2 linguri de faina. -800ml suc de rosii. -2 linguri de zahar. - Marar proaspat sau congelat,dupa gust (se poate folosi si cel in otet, dar trebuie sa il tinem circa 30 de minute in apa rece,pe care o schimbam de 3-4 ori,altfel sosul devine prea acru). -Sare. -Piper negru macinat.

Dificultate: Medie Timp: 3h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Spalam limba bine cu apa rece, o curatam de eventuale pielite si tendoane(daca sunt). Intr-o oala cu circa 4-5 litri de apa si o lingura de sare punem limba la fiert la foc potrivit pentru circa 2 ore. Intre timp curatam de coji si le spalam bine, legumele, pe care le adaugam in oala, cind limba este pe jumatate fiarta. Tot odata adaugam foile de dafin si piperul boabe. Timpul de fierbere poate fi mai lung sau mai scurt, in functie de marimea limbii si de virsta animalului. Limba poate fi considerata fiarta atunci cind furculita patrunde cu usurinta in limba. In timpul fierberi indepartam spuma ori de cite ori este nevoie.Cind limba este fiarta, luam oala de pe foc,scoatem limba si incepem sa o curatam da pielita alba.Cel mai bine se curata cind este fierbinte. Putem sa o curatam si mai rece cu ajutorul unui cutit. Dupa ce am curatat limba de pielita alba, o taiem felii de circa jumatate de centimetru grosime si de marime potrivita. O punem deoparte si incepem sa facem sosul. Luam ceapa si o curatam de coji, o taiem cubulete cit mai mici. Intr-o cratita punem uleiul la incins, cind este bine incins,punem ceapa la calit si o lasam sa se friga pina cind devine sticloasa, intre timp punem intr-un castron,faina si smantana. Le amestecam bine pina cind devine o pasta omogena,fara cocoloase. Adaugam sucul de rosii,amestecam bine si turnam peste ceapa.Daca este nevoie diluam cu zeama ramasa de la fiertul limbii. Lasam sa dea un clocot si adaugam ciupercile,le amestecam bine si lasam sa fiarba pentru circa 15 minute.Tot acest timp mestecam din cind in cind pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Dupa care adaugam mararul,zaharul,potrivim de sare si piper. Adaugam limba taiata felii amestecam bine si mai lasam sa fiarba pentru circa 10 minute. Se poate servi ca atare cu mamaliguta sau cu cartofi natur,pireu de cartofi sau mazare bob sotata.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de vita cu sos rosu cu marar si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
chili con carne

chili con carne

- Fasolea se spala si se pune la fiert. - Ceapa, ardeiul capia si ardeiul iute se toaca marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
MUSACA DE VINETE SI MORCOVI

MUSACA DE VINETE SI MORCOVI

Vinetele se spala,necuratate,se taie bucati,se sareaza, se lasa 20-30 minute.Apoi se spala,se usuca,se

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 8 portii: -1 limba intreaga de vita. -3 morcovi potriviti. -1/2 ceapa mare. -1/2 radacina de telina. -2-3 foi de dafin. -citeva boabe de piper. -1 lingura de sare. Pentru sos: -1/2 ceapa mare. -50 ml ulei. -200 ml smantana. -500g ciuperci in conserva (pot fi si proaspete dar trebuie curatate,putin oparite si feliate). -2 linguri de faina. -800ml suc de rosii. -2 linguri de zahar. - Marar proaspat sau congelat,dupa gust (se poate folosi si cel in otet
  • dar trebuie sa il tinem circa 30 de minute in apa rece,pe care o schimbam de 3-4 ori,altfel sosul devine prea acru). -Sare. -Piper negru macinat.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pastai cu ciolan afumat
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania