autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu carne

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 noiembrie 2010

Ingrediente
-1 kg limba de porc ( aproximativ 4 limbi), -8-10 castraveciori murati, -2 cepe, -1 fir de praz, -200 g smantana, -10 boabe de piper, -2 frunze de dafin, -50 ml ulei, - 1 capatana de usturoi, -piper macinat, -sare, -patrunjel verde.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

1. Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si piper boabe.
2. Se spumeaza bine. Se fierbe aproximativ 20 minute. Se lasa sa se raceasca in zeama in care a fiert.
3. Se curata limba de pielite si se portioneaza.
4. Se pune uleiul intr-un vas, se incinge si se adauga ceapa si prazul taiate marunt.
5. Se lasa pana se inmoaie.
6. Se adauga limba taiata si se mai lasa 5 minute.
7. Se completeaza cu zeama de la fiert limba si se lasa la foc mic 20 minute.Se adauga usturoiul taiat feliute.
8. Se adauga apoi castravetii murati taiati pe lungime si se mai fierbe 5 minute.
9. Se ia de pe foc si se adauga smantana amestecand bine.
10. Se aseaza iar pe foc, se aduce la fierbere, se potriveste cu sare si piper.
11. Cand oprim focul adaugam patrunjelul verde taiat marunt.
12. Se serveste alaturi de mamaliguta, sau de cartofi natur, sau cu orice alta garnitura doriti.

Pofta buna!

Se poate folosi cu succes si limba de vita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba in sos de smantana cu castraveciori murati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Am facut si eu dar fara castraveciori murati .

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Un deliciu, desigur!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Un preparat delicios...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

      Aratã delicios :) Felicitãri!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

      Foarte aromata mancarica ta!*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

      Multumesc frumos! Este tare gustoasa...eu am servit-o cu cartofi natur...si cu muraturi...nu ne saturam niciodata de ele.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

      Ai muncit la ea, dar rezultatul e deosebit!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

      oauuu ce bunatate imi place

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • -1 kg limba de porc ( aproximativ 4 limbi)
  • -8-10 castraveciori murati
  • -2 cepe
  • -1 fir de praz
  • -200 g smantana
  • -10 boabe de piper
  • -2 frunze de dafin
  • -50 ml ulei
  • - 1 capatana de usturoi
  • -piper macinat
  • -sare
  • -patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Am facut si eu dar fara castraveciori murati .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulouri Oxford