Ingrediente
-1 kg limba de porc ( aproximativ 4 limbi), -8-10 castraveciori murati, -2 cepe, -1 fir de praz, -200 g smantana, -10 boabe de piper, -2 frunze de dafin, -50 ml ulei, - 1 capatana de usturoi, -piper macinat, -sare, -patrunjel verde.
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
16 voturi
Mod de preparare
2. Se spumeaza bine. Se fierbe aproximativ 20 minute. Se lasa sa se raceasca in zeama in care a fiert.
3. Se curata limba de pielite si se portioneaza.
4. Se pune uleiul intr-un vas, se incinge si se adauga ceapa si prazul taiate marunt.
5. Se lasa pana se inmoaie.
6. Se adauga limba taiata si se mai lasa 5 minute.
7. Se completeaza cu zeama de la fiert limba si se lasa la foc mic 20 minute.Se adauga usturoiul taiat feliute.
8. Se adauga apoi castravetii murati taiati pe lungime si se mai fierbe 5 minute.
9. Se ia de pe foc si se adauga smantana amestecand bine.
10. Se aseaza iar pe foc, se aduce la fierbere, se potriveste cu sare si piper.
11. Cand oprim focul adaugam patrunjelul verde taiat marunt.
12. Se serveste alaturi de mamaliguta, sau de cartofi natur, sau cu orice alta garnitura doriti.
Pofta buna!
Se poate folosi cu succes si limba de vita.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010
Aratã delicios :) Felicitãri!!!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010
Foarte aromata mancarica ta!*****
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010
Multumesc frumos! Este tare gustoasa...eu am servit-o cu cartofi natur...si cu muraturi...nu ne saturam niciodata de ele.
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010
Ai muncit la ea, dar rezultatul e deosebit!
vio (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010
oauuu ce bunatate imi place