autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu carne

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 noiembrie 2010

Ingrediente
-1 kg limba de porc ( aproximativ 4 limbi), -8-10 castraveciori murati, -2 cepe, -1 fir de praz, -200 g smantana, -10 boabe de piper, -2 frunze de dafin, -50 ml ulei, - 1 capatana de usturoi, -piper macinat, -sare, -patrunjel verde.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

1. Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si piper boabe.
2. Se spumeaza bine. Se fierbe aproximativ 20 minute. Se lasa sa se raceasca in zeama in care a fiert.
3. Se curata limba de pielite si se portioneaza.
4. Se pune uleiul intr-un vas, se incinge si se adauga ceapa si prazul taiate marunt.
5. Se lasa pana se inmoaie.
6. Se adauga limba taiata si se mai lasa 5 minute.
7. Se completeaza cu zeama de la fiert limba si se lasa la foc mic 20 minute.Se adauga usturoiul taiat feliute.
8. Se adauga apoi castravetii murati taiati pe lungime si se mai fierbe 5 minute.
9. Se ia de pe foc si se adauga smantana amestecand bine.
10. Se aseaza iar pe foc, se aduce la fierbere, se potriveste cu sare si piper.
11. Cand oprim focul adaugam patrunjelul verde taiat marunt.
12. Se serveste alaturi de mamaliguta, sau de cartofi natur, sau cu orice alta garnitura doriti.

Pofta buna!

Se poate folosi cu succes si limba de vita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba in sos de smantana cu castraveciori murati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficat de pui in stil libanez cu crostini

Ficat de pui in stil libanez cu crostini

Se pun condimentele toate intr-un bol si se amesteca. Ficatul de pui se spala si se usuca cu servetele

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita cu carne de porc si paste

Tocanita cu carne de porc si paste

carnea se taie cubulete mici si se pune la calit intr-o cratita cu ulei incins. se amesteca continu

8 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Am facut si eu dar fara castraveciori murati .

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Un deliciu, desigur!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Un preparat delicios...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

      Aratã delicios :) Felicitãri!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

      Foarte aromata mancarica ta!*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

      Multumesc frumos! Este tare gustoasa...eu am servit-o cu cartofi natur...si cu muraturi...nu ne saturam niciodata de ele.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

      Ai muncit la ea, dar rezultatul e deosebit!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

      oauuu ce bunatate imi place

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • -1 kg limba de porc ( aproximativ 4 limbi)
  • -8-10 castraveciori murati
  • -2 cepe
  • -1 fir de praz
  • -200 g smantana
  • -10 boabe de piper
  • -2 frunze de dafin
  • -50 ml ulei
  • - 1 capatana de usturoi
  • -piper macinat
  • -sare
  • -patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Am facut si eu dar fara castraveciori murati .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tochitura moldoveneasca