autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Aperitive

Limba rasol si rulouri cu spanac si oua fierte

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2009

Ingrediente
500 g limba de porc, 4 oua crude, 3 oua fierte tari, 350 g faina, 200 ml lapte, 150 g cabanos sau cascaval (optional), 500 g frunze de spanac, 3 cepe, 1 pastarnac, 2 morcovi, 1 ardei gras rosu, 2 castraveti acri, 5-6 rosii mici, 6 linguri ulei de masline, 8 lingurite ulei pentru prajit, 1 cub concentrat de ciuperci, sare, piper, curry, condimente pentru gratar

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 15 min

17 voturi

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun o ceapa, un morcov si pastarnacul intregi si putina sare. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.
Intre timp faceti un aluat putin mai gros decat cel de clatite din ouale crude, faina, lapte in care adaugati condimentele pentru gratar, curry, sare, piper si daca mai trebuie, putina apa.
Intr-o tigaie antiaderenta coaceti 6 clatite putin mai grosute cu cate o lingurita de ulei fiecare. Pe o folie de aluminiu (de aproximativ 50 x 35 cm) puneti-le suprapuse cate putin una peste alta pentru a forma un dreptunghi. (vezi video)
In tigaia antiaderenta puneti 4 linguri de ulei de masline si frunzele de spanac bine spalate. Adaugati concentratul de ciuperci si caliti pana se inmoaie spanacul si scade zeama. Puneti spanacul pe un fund de lemn, tocati-l si distribuiti-l uniform peste clatite, lasand libera o latura de 4-5 cm latime. Caliti apoi o ceapa tocata si ardeiul rosu taiat cubulete mici in uleiul de masline ramas si distribuiti uniform aceasta compozitie peste spanac.
Curatati de coaja ouale fierte tari, taiati-le in sferturi si asezati-le intr-un rand pe lungime (impreuna cu cabanosulsau cascavalul cine doreste). Incepeti sa rulati din partea unde sunt ouale fierte si infasurati bine in folie.
Puneti ruloul intr-o tava la cuptor cu 500-600 ml de zeama in care fierbe limba, sare, piper, curry, rosiile mici, castravetii acri taiati pe lungime, morcovul ramas, fasii de ardei rosu, ceapa ramasa taiata bucati mari si cateva frunze de spanac. Dati tava la cuptor la foc mediu 15-20 minute, apoi lasati sa se racoreasca.
Cand carnea a fiert se scoate sa se racoreasca, se curata de piele, se taie felii si se aseaza pe un platou.
Taiati ruloul cu tot cu staniol in doua-trei bucati mai lungi, apoi indepartati folia si taiati felii de grosimea dorita pe care le asezati-le langa limba pe platou, impreuna cu legumele din tava si putin sos. Garnisiti cu cateva frunze de patrujel si serviti cu ardei iute (dupa preferinta).
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba rasol si rulouri cu spanac si oua fierte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
OUA UMPLUTE

OUA UMPLUTE

Fierbem ouale tare, le decojim, le taiem in jumatate pe lungime, scoatem galbenusurile, le asezam

7 voturi    8 comentarii
50 min
Aperitive cu oua
Omleta vesela

Omleta vesela

1. Bate albusurile cu sare pana ce devin pufoase.Adauga bicarbonatul si galbenusurile si amesteca.Inglobeaza

4 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Arata grozav!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Bine mai arata !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Arata foarte bine, felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Va multumesc, dragi prieteni.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Bun,bun,felicitari.

    • Nicusor

      Nicusor (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      O reteta minunata, Doina. Felicitari.

    • Nicusor

      Nicusor (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      O reteta minunata, Doina. Felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Multumesc mult. Al doilea prenume al meu este Liliana. :)

    • Fara foto

      Radu Liliana (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Interesanta reteta! Totul arata foarte bine. Felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      O reteta extraordinara!Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Multumesc mult de aprecieri.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Foarte faina prezentarea. Felicitari!! Apetisant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 15 min

17 voturi

Ingrediente

  • 500 g limba de porc
  • 4 oua crude
  • 3 oua fierte tari
  • 350 g faina
  • 200 ml lapte
  • 150 g cabanos sau cascaval (optional)
  • 500 g frunze de spanac
  • 3 cepe
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 castraveti acri
  • 5-6 rosii mici
  • 6 linguri ulei de masline
  • 8 lingurite ulei pentru prajit
  • 1 cub concentrat de ciuperci
  • sare
  • piper
  • curry
  • condimente pentru gratar

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Arata grozav!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Aperitiv ornamental 2