autor:

Fara foto

» » Prajituri

Limbi de pisica

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* 160 g faina, * 120 g zahar, * 130 g unt, * 2 albusuri, * esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Untul se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie,pana devine ca o spuma,dupa care se adauga treptat faina.

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de unt si se amesteca usor.

In tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza bastonase lunguiete de cca 8 cm lungime,la distanta intre ele.

Se dau la cuptor,pana incep sa se rumeneasca marginile,in jur de 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limbi de pisica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

2/3 din biscuiti se dau prin masina de carne iar restul rupti bucatele.Biscuitii ce-i folosesc eu

20 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Imitatie dobos

Imitatie dobos

Pentru aluat,se freaca margarina cu zaharul,ouale intregi,sarea,coaja de lamiie.Se adauga bicarbonatul

123 voturi    32 comentarii
10h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Diana Fonoca , 20 octombrie 2014

    Cred ca da, asa sunt mentionate si in lista ingredientelor!

  • Fara foto

    Jasmine Maria , 09 mai 2014

    doar albusul, fara galbenus?

  • Fara foto

    Doina , 05 noiembrie 2013

    la ce temperatura se coc?

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2010

      Foarte frumoase!*****

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      mariana, adevarul e ca si la noi putine mai ajung la ornat! :)))

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Şi eu fac limbi de pisică, atunci când îmi rămân albuşuri de la alte prăjituri, dar niciodatănu le-am ornat. Mi-ai dat o idee!

    • Fara foto

      Liliana , 04 ianuarie 2010

      Imi plac mult fursecurile .Nu am facut pana acum aceasta reteta dar sigur am sa o fac .Nu pare greu de facut si imi place si cum se numeste"limbi de pisica"(asta pentru ca am pisica).

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • * 160 g faina
  • * 120 g zahar
  • * 130 g unt
  • * 2 albusuri
  • * esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Doina

la ce temperatura se coc?

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu pere