autor:

» » Prajituri

Limbi de pisica

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* 160 g faina, * 120 g zahar, * 130 g unt, * 2 albusuri, * esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Untul se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie,pana devine ca o spuma,dupa care se adauga treptat faina.

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de unt si se amesteca usor.

In tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza bastonase lunguiete de cca 8 cm lungime,la distanta intre ele.

Se dau la cuptor,pana incep sa se rumeneasca marginile,in jur de 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limbi de pisica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Diana Fonoca , 20 octombrie 2014

    Cred ca da, asa sunt mentionate si in lista ingredientelor!

  • Jasmine Maria , 09 mai 2014

    doar albusul, fara galbenus?

  • Doina , 05 noiembrie 2013

    la ce temperatura se coc?

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2010

      Foarte frumoase!*****

    • miha278 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      mariana, adevarul e ca si la noi putine mai ajung la ornat! :)))

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Şi eu fac limbi de pisică, atunci când îmi rămân albuşuri de la alte prăjituri, dar niciodatănu le-am ornat. Mi-ai dat o idee!

    • Liliana , 04 ianuarie 2010

      Imi plac mult fursecurile .Nu am facut pana acum aceasta reteta dar sigur am sa o fac .Nu pare greu de facut si imi place si cum se numeste"limbi de pisica"(asta pentru ca am pisica).

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • * 160 g faina
  • * 120 g zahar
  • * 130 g unt
  • * 2 albusuri
  • * esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Doina

la ce temperatura se coc?

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta rustica cu prune