autor:

Fara foto

» » Prajituri

Limbi de pisica

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* 160 g faina, * 120 g zahar, * 130 g unt, * 2 albusuri, * esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Untul se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie,pana devine ca o spuma,dupa care se adauga treptat faina.

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de unt si se amesteca usor.

In tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza bastonase lunguiete de cca 8 cm lungime,la distanta intre ele.

Se dau la cuptor,pana incep sa se rumeneasca marginile,in jur de 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limbi de pisica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu mere acrisoare

Briose cu mere acrisoare

Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose. Intr-o cratita pe foc

3 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se formeaza o spuma densa care nu curge,

22 voturi    26 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Diana Fonoca , 20 octombrie 2014

    Cred ca da, asa sunt mentionate si in lista ingredientelor!

  • Fara foto

    Jasmine Maria , 09 mai 2014

    doar albusul, fara galbenus?

  • Fara foto

    Doina , 05 noiembrie 2013

    la ce temperatura se coc?

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2010

      Foarte frumoase!*****

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      mariana, adevarul e ca si la noi putine mai ajung la ornat! :)))

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Şi eu fac limbi de pisică, atunci când îmi rămân albuşuri de la alte prăjituri, dar niciodatănu le-am ornat. Mi-ai dat o idee!

    • Fara foto

      Liliana , 04 ianuarie 2010

      Imi plac mult fursecurile .Nu am facut pana acum aceasta reteta dar sigur am sa o fac .Nu pare greu de facut si imi place si cum se numeste"limbi de pisica"(asta pentru ca am pisica).

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • * 160 g faina
  • * 120 g zahar
  • * 130 g unt
  • * 2 albusuri
  • * esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Doina

la ce temperatura se coc?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
PAPANASI CU DULCEATA DE AFINE