Intr-o cratita punem zaharul cu 200 ml apa .
O punem pe foc si o lasam sa dea cateva clocote pentru a se forma siropul.
Lamaie o spalam bine.
Cu un instrument de decojit legume sau cu un cutit micut facem fasii de coaja de lamaie, apoi taiem lamaia in doua si o stoarcem.
Luam siropul de pe foc, adaugam fasiile de coaja de lamaie si zeama stoarsa.
Dam acest sirop la loc racoros pentru a se raci.
Capsunile le spalam, indepartam cozile si le dam prin blender.
Tot in blender peste capsunile pisate punem siropul si doar 2-3 fasii din coaja de lamaie si le mai amestecam putin.
La urma adaugam apa plata (minerala), niste cuburi de gheata si mai dam cateva secunde drumu la blender.
Punem in pahare si savuram din aceasta bunatate de limonada.
Poate fi servita cu frunzulite de menta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii