autor:

Fara foto

» » Cocktailuri si lichioruri

Limoncello

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 aprilie 2015

Ingrediente
12 lamai mari, cu coaja mai groasa, 1 litru alcool de 98 de grade, 800 gr zahar, 800 ml apa plata

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalam bine lamaile, le stergem cu un prosop curat de bucatarie.
Cu un cutit mai mic si bine ascutit, decojim lamaie, dar sa evitam cat de mult putem partea alba, care este amaruie.
Intr-un borcan din sticla punem cojile de lamaie impreuna cu alcool-ul.
Inchidem ermetic borcanul si lasam la macerat 10 zile.
Dupa acest timp, scurgem tot siropul lasat, aruncam cojile, clatim borcanul si punem inapoi siropul.
Apa plata o amestecam cu zaharul, pana acesta din urma se topeste.
Turnam siropul cu zahar peste siropul de lamaie cu alcool, le amestecam bine si le mai lasam la macerat inca 10 zile, borcanul tot inchis ermetic sa fie.
Dupa acest timp puteti servi.
Cu cat sta mai mult timp la macerat, cu atat este mai bun.
Iese destul de tarisor, asa ca daca doriti sa iese mai slabut, puneti mai multa apa si zahar!
Daca ti-a placut reteta noastra "Limoncello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
Crema di limoncello amalfi

Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim

0 voturi    0 comentarii
45 min
Spume si creme dulci
Limoncello Martini

Limoncello Martini

Se combina vodca cu limoncelo si gheata si se toarna intr-un pahar de martini si se garniseste cu

12 voturi    12 comentarii
10 min
Cocktailuri si lichioruri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 27 iulie 2015

    Cristina stiu cum este cel italian, am avut ocazia sa il degust!

  • Fara foto

    Cristina Babeanu , 25 iulie 2015

    Dar cel italian e SUPERRRR!!!!!

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 29 iunie 2015

    Multumesc Ap Last. Am avut niste lamai din Italia, de la fratele meu care lucreaza la un magazin de fructe/legume. Acum ca sunt 100% bio, nu stiu sigur...

    • Fara foto

      Ap Last , 28 iunie 2015

      Buna reteta! Atentie la lamai, folositi doar lamai bio nestropite/tratate chimic, altfel e boala curata!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 07 mai 2015

      Multumesc Cristina!

    • Fara foto

      Cristina Babeanu , 03 mai 2015

      BUUn de tot!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 12 lamai mari
  • cu coaja mai groasa
  • 1 litru alcool de 98 de grade
  • 800 gr zahar
  • 800 ml apa plata

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Cristina stiu cum este cel italian, am avut ocazia sa il degust!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Cocktailuri si lichioruri

Cum se prepară vișinata  cu migdale Cum se prepară vișinata cu migdale

Se spala visinile,se curata,se rup coditele si apoi le punem intr-o damigeana de 6 litri.Adaugam 1 kg de zahar si le lasam 7 zile sa

21 voturi    8 comentarii
45 min
Cocktailuri si lichioruri
Cum se prepară vișinata Cum se prepară vișinata

Visinele coapte,sanatoase se spala,se curata de frunzulite si codite si se lasa la zvantat.Cand sunt zvantate bine se toarna cu mare

32 voturi    16 comentarii
1h
Cocktailuri si lichioruri
Milkshake cu ananas, anason si sorbet de lamaie