autor:

Garfield

» » Paste si pizza

Linguini Carbonara Express

Autor: Garfield (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Garfield (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
- 300gr. paste linguini (paste panglicuta), - 2 linguri de ulei de masline, - 2 linguri de unt, - 2 catei de usturoi, tocati, - 1 / 2 cana cu vin rosu, - 1 / 2 lingurita piper negru proaspat - macinat, - 2 oua, - 100gr. bacon - felii subtiri, , - 1 / 2 cana parmezan ras, (la aceasta cantitate nu se ia in calcul cantitatea de parmezan folosita la servire), - 2 linguri patrunjel proaspat tocat marunt, -1 / 2 lingurita de sare

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Pentru 4 portii:

1. Intr-o tigaie mica din otel inoxidabil, incalziti uleiul si untul pana la o temperatura moderata. Adugati feliile de bacon (taiate ulterior transversal in fasii subtiri) si rumeniti pana devine brun-auriu, dar NU crocant. Adaugati usturoi, vin si piper.
Se fierbe la foc mic, pana cand vinul este redus la 2 linguri, aproximativ 3 minute, apoi se ia de pe foc si se da deoparte. Intr-un castron mare, bateti 2 oua la care adaugati parmezan si sare.

2. Intr-o oala mare clocotiti apa sarata, fierbeti pastele linguini aproximativ 12 minute. Scurgeti pastele, adaugati-le peste amestecul de oua si branza, se agita ferm si repede. Se toarna amestecul de bacon din tigaie peste linguini. Adaugati patrunjel si agitati /amestecati pentru o mai buna distribuire a ingredientelor. Se servesc imediat cu parmezan suplimentar.

Pont:
Aceste carbonara ar fi la fel de delicioase dar mai autentice, folosind pancetta in loc de bacon - aceeasi cantitate. Puteti incerca si cu ceva costita afumata. Puteti innobila gustul adaugand odata cu patrunjelul si putin busuioc sau nucsoara fin macinata. De asemenea, se poate inlocui vinul rosu cu vin alb, dupa preferinta.

In incheiere va doresc pofta buna si reafirm ceea ceea voi spune si in incheierea altor viitoare postari - o reteta ofera doar linii de ghidare, nu va sfiiti sa va folositi imaginatia si instinctul in realizarea propriilor variante culinare.

Florentin V. Logigan (c) Suceava 2009
Daca ti-a placut reteta noastra "Linguini Carbonara Express" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pogaci cu jumari

Pogaci cu jumari

Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu. Intr-un vas punem 600 gr faina ,1 lingurita

6 voturi    1 comentariu
3h
Paste si pizza
Pizza regala cu ou

Pizza regala cu ou

Preparare : cuptorul trebuie sa fie bine incins eu il pun pe maxim mereu la pizza sa se faca repede

8 voturi    5 comentarii
20 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 300gr. paste linguini (paste panglicuta)
  • - 2 linguri de ulei de masline
  • - 2 linguri de unt
  • - 2 catei de usturoi
  • tocati
  • - 1 / 2 cana cu vin rosu
  • - 1 / 2 lingurita piper negru proaspat - macinat
  • - 2 oua
  • - 100gr. bacon - felii subtiri
  • - 1 / 2 cana parmezan ras
  • (la aceasta cantitate nu se ia in calcul cantitatea de parmezan folosita la servire)
  • - 2 linguri patrunjel proaspat tocat marunt
  • -1 / 2 lingurita de sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu kaizer si legume la cuptor Spaghete cu kaizer si legume la cuptor

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei. Se taie kaizerul

0 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Spaghetti cu sos si chiftelute Spaghetti cu sos si chiftelute

Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, cu pâinea, cimbru, sare şi piper

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pizza trois fromages cu ruccola