autor:

Garfield

» » Paste si pizza

Linguini Carbonara Express

Autor: Garfield (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Garfield (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
- 300gr. paste linguini (paste panglicuta), - 2 linguri de ulei de masline, - 2 linguri de unt, - 2 catei de usturoi, tocati, - 1 / 2 cana cu vin rosu, - 1 / 2 lingurita piper negru proaspat - macinat, - 2 oua, - 100gr. bacon - felii subtiri, , - 1 / 2 cana parmezan ras, (la aceasta cantitate nu se ia in calcul cantitatea de parmezan folosita la servire), - 2 linguri patrunjel proaspat tocat marunt, -1 / 2 lingurita de sare

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Pentru 4 portii:

1. Intr-o tigaie mica din otel inoxidabil, incalziti uleiul si untul pana la o temperatura moderata. Adugati feliile de bacon (taiate ulterior transversal in fasii subtiri) si rumeniti pana devine brun-auriu, dar NU crocant. Adaugati usturoi, vin si piper.
Se fierbe la foc mic, pana cand vinul este redus la 2 linguri, aproximativ 3 minute, apoi se ia de pe foc si se da deoparte. Intr-un castron mare, bateti 2 oua la care adaugati parmezan si sare.

2. Intr-o oala mare clocotiti apa sarata, fierbeti pastele linguini aproximativ 12 minute. Scurgeti pastele, adaugati-le peste amestecul de oua si branza, se agita ferm si repede. Se toarna amestecul de bacon din tigaie peste linguini. Adaugati patrunjel si agitati /amestecati pentru o mai buna distribuire a ingredientelor. Se servesc imediat cu parmezan suplimentar.

Pont:
Aceste carbonara ar fi la fel de delicioase dar mai autentice, folosind pancetta in loc de bacon - aceeasi cantitate. Puteti incerca si cu ceva costita afumata. Puteti innobila gustul adaugand odata cu patrunjelul si putin busuioc sau nucsoara fin macinata. De asemenea, se poate inlocui vinul rosu cu vin alb, dupa preferinta.

In incheiere va doresc pofta buna si reafirm ceea ceea voi spune si in incheierea altor viitoare postari - o reteta ofera doar linii de ghidare, nu va sfiiti sa va folositi imaginatia si instinctul in realizarea propriilor variante culinare.

Florentin V. Logigan (c) Suceava 2009
Daca ti-a placut reteta noastra "Linguini Carbonara Express" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu branza de capra,spanac si chilli

Paste cu branza de capra,spanac si chilli

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. . 2.  Incalziti uleiul intr-o tigaie

10 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita

8 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 300gr. paste linguini (paste panglicuta)
  • - 2 linguri de ulei de masline
  • - 2 linguri de unt
  • - 2 catei de usturoi
  • tocati
  • - 1 / 2 cana cu vin rosu
  • - 1 / 2 lingurita piper negru proaspat - macinat
  • - 2 oua
  • - 100gr. bacon - felii subtiri
  • - 1 / 2 cana parmezan ras
  • (la aceasta cantitate nu se ia in calcul cantitatea de parmezan folosita la servire)
  • - 2 linguri patrunjel proaspat tocat marunt
  • -1 / 2 lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete

din Paste si pizza

Paste cu sos de sfecla rosie Paste cu sos de sfecla rosie

Pregatim sosul. Tocam marunt toate legumele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate si apa cat sa le cuprindem.

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Paste cu ciuperci