autor:

Alice85

» » Mancaruri cu carne

Linte

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Ingrediente
*4 cartofi*1 rosie*1 morcov*150 gr linte*1 ardei verde*2 catei usturoi*1 bucata cirnat de singe(morcilla)*1 bucata chorizo*2 foi de dafin*paprika*sare*putin ulei(3 linguri)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

12 voturi

Mod de preparare

Cartofii ai curatam de piele, ai spalam si taiem bucatele*ardeiul il taiem pe jumate, ai scoatem semintele si cotorul si-l spalam*usturoiul il curatam de pielita si trecem prin apa*morcovul al curatam si pe el de piele spalam si taiem in rondele subtiri sau an bucatele mici*cirnatul de singe si chorizul le taiem in rondele* rosia o spalam si o lasam intreaga* ceapa o curatam de foi si spalam*punem toate ingredientele de mai sus intr-o oala de 5 litri .punem apa cit sa acopere bine*punem la foc mediu si cind incepe sa fiarba luam spuma si adaugam uleiul,paprika si sarea*lasam sa fiarbe 30 min.apoi scoatem :ardeiul,rosia si ceapa si le mixam bine dupa care le adaugam in oala.mai lasam la foc 5-10 minute si servim ,acompaniem cu o salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocăniţă de legume cu linte

Tocăniţă de legume cu linte

Se taie dovleceii şi ţelina în formă de cubuleţe mici, apoi se călesc în tigaie fără a pune

2 voturi    2 comentarii
30 min
Retete vegetariene
MINCARE DE LINTE CU BACON

MINCARE DE LINTE CU BACON

Lintea se pune de seara sa se inmoaie in apa. A doua zi se clateste si se pune la fiert cu sare,

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    roxi (Chef de cuisine):

    este deliciasa eu o faceam foarte des in spania acum in romania nu ptrea

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Claudia_Mariana

    Claudia_Mariana (Bucatar) , 23 august 2012

    ok, dar lintea unde este?:))

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

    nu am avut ocazia sa mananc linte,am auzit ca se foloseste mult in bucataria spaniola,trebuie sa incerc de pofta.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Pentru cei-cele ce nu stiu valorile si proprietatile lintei:) Lintea este o leguminoasa cultivata din vechime in lumea intreaga, verisoara cu fasolea si disponibila in orice anotimp. Este un aliment bogat in proteine si minerale si sarac in grasimi. In functie de marime si culoare se pot distinge 3 tipuri: lintea cu bob mare si invelis verde deschis, lintea cu bob mic de culoare inchisa maro sau aproape neagra si lintea cu bob mic portocalie sau rosie. Continut: 100g linte uscata = 340 calorii Saraca in grasimi dar sanatoase Bogata in proteine – un alt excelent substitut pentru carne (100g linte gatita contin aceeasi cantitate de proteine ca 134 g de carne de vita); singura proteina pe care o gazduieste in cantitate mica este metionina dar in combinatie cu cereale, nuci sau alte semninte continutul sau proteic devine complet Prezinta carbohidrati cu indice glicemic scazut, calciu, fosfor, fier, acid folic si vitamina B si C.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Mmm ce delicios trebuie sa fie!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Ador lintea....,un deliciu...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      si eu fac la fel este buna pentru colesterol lintea dar o fac fara carnati

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

12 voturi

Ingrediente

  • *4 cartofi*1 rosie*1 morcov*150 gr linte*1 ardei verde*2 catei usturoi*1 bucata cirnat de singe(morcilla)*1 bucata chorizo*2 foi de dafin*paprika*sare*putin ulei(3 linguri)

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

120 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Claudia_Mariana (Bucatar)

ok, dar lintea unde este?:))

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Boeuf Bourguignon