autor:

Alice85

» » Mancaruri cu carne

Linte

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Ingrediente
*4 cartofi*1 rosie*1 morcov*150 gr linte*1 ardei verde*2 catei usturoi*1 bucata cirnat de singe(morcilla)*1 bucata chorizo*2 foi de dafin*paprika*sare*putin ulei(3 linguri)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

12 voturi

Mod de preparare

Cartofii ai curatam de piele, ai spalam si taiem bucatele*ardeiul il taiem pe jumate, ai scoatem semintele si cotorul si-l spalam*usturoiul il curatam de pielita si trecem prin apa*morcovul al curatam si pe el de piele spalam si taiem in rondele subtiri sau an bucatele mici*cirnatul de singe si chorizul le taiem in rondele* rosia o spalam si o lasam intreaga* ceapa o curatam de foi si spalam*punem toate ingredientele de mai sus intr-o oala de 5 litri .punem apa cit sa acopere bine*punem la foc mediu si cind incepe sa fiarba luam spuma si adaugam uleiul,paprika si sarea*lasam sa fiarbe 30 min.apoi scoatem :ardeiul,rosia si ceapa si le mixam bine dupa care le adaugam in oala.mai lasam la foc 5-10 minute si servim ,acompaniem cu o salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Supa crema de linte cu lapte de cocos

Supa crema de linte cu lapte de cocos

Lintea am spalat-o in apa rece si am lasat-o sa stea in apa pana mi-am pregatit restul ingredientelor.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Mancare de linte rosie cu kaizer

Mancare de linte rosie cu kaizer

Puneţi apă la fiert într-o oală, presăraţi un praf de sare în ea, iar, cînd

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    roxi (Chef de cuisine):

    este deliciasa eu o faceam foarte des in spania acum in romania nu ptrea

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Claudia_Mariana

    Claudia_Mariana (Bucatar) , 23 august 2012

    ok, dar lintea unde este?:))

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

    nu am avut ocazia sa mananc linte,am auzit ca se foloseste mult in bucataria spaniola,trebuie sa incerc de pofta.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Pentru cei-cele ce nu stiu valorile si proprietatile lintei:) Lintea este o leguminoasa cultivata din vechime in lumea intreaga, verisoara cu fasolea si disponibila in orice anotimp. Este un aliment bogat in proteine si minerale si sarac in grasimi. In functie de marime si culoare se pot distinge 3 tipuri: lintea cu bob mare si invelis verde deschis, lintea cu bob mic de culoare inchisa maro sau aproape neagra si lintea cu bob mic portocalie sau rosie. Continut: 100g linte uscata = 340 calorii Saraca in grasimi dar sanatoase Bogata in proteine – un alt excelent substitut pentru carne (100g linte gatita contin aceeasi cantitate de proteine ca 134 g de carne de vita); singura proteina pe care o gazduieste in cantitate mica este metionina dar in combinatie cu cereale, nuci sau alte semninte continutul sau proteic devine complet Prezinta carbohidrati cu indice glicemic scazut, calciu, fosfor, fier, acid folic si vitamina B si C.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Mmm ce delicios trebuie sa fie!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Ador lintea....,un deliciu...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      si eu fac la fel este buna pentru colesterol lintea dar o fac fara carnati

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

12 voturi

Ingrediente

  • *4 cartofi*1 rosie*1 morcov*150 gr linte*1 ardei verde*2 catei usturoi*1 bucata cirnat de singe(morcilla)*1 bucata chorizo*2 foi de dafin*paprika*sare*putin ulei(3 linguri)

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

13 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

122 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Claudia_Mariana (Bucatar)

ok, dar lintea unde este?:))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Bame cu pui la cuptor - specific tarilor arabe