autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

linte

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
1kg linte uscata ( eu folosesc pe cea de culoare maro), 100 gr orez, 1 ceapa medie sau 2 mici, 1/2 pahar de ulei de masline, 1/2 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Lintea se spala bine apoi se pune la fiert in apa cat sa o acopere. Dupa ce a dat in clocot cateva minute, se scurge apa in care a fiert si se adauga apa curata. Se pune din nou la fiert, se adauga zeama de la o jumatate de lamaie, si sare dupa gust. Cand este aproape fiarta ( se incearca un bob intre degete daca este moale), se adauga orezul.
Se toaca ceapa marunt si se caleste pana devine transparenta in uleiul de masline.
Inainte de a adauga ceapa prajita in cratita cu linte, se scurge surplusul de apa daca exista ( nu trebuie sa aiba zeama ). Se mai lasa aprox. 5 minute sa fiarba cu ceapa amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
Daca ti-a placut reteta noastra "linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita in stil marocan cu linte si cartof dulce - de post la Crock-Pot

Tocanita in stil marocan cu linte si cartof dulce - de post la Crock-Pot

Curatam ceapa si o taiem marunt. Curatam morcovul, il taiem rondele. Curatam cartoful dulce si il

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Slow Cooking
Kusheri-Orez cu linte si macaroane –specific egiptean

Kusheri-Orez cu linte si macaroane –specific egiptean

Ceapa se taie pestisori si se caleste intr-o tigaie antiaderenta pana devin aurie. Se fierbe lintea

19 voturi    15 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1kg linte uscata ( eu folosesc pe cea de culoare maro)
  • 100 gr orez
  • 1 ceapa medie sau 2 mici
  • 1/2 pahar de ulei de masline
  • 1/2 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita