autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

linte

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
1kg linte uscata ( eu folosesc pe cea de culoare maro), 100 gr orez, 1 ceapa medie sau 2 mici, 1/2 pahar de ulei de masline, 1/2 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Lintea se spala bine apoi se pune la fiert in apa cat sa o acopere. Dupa ce a dat in clocot cateva minute, se scurge apa in care a fiert si se adauga apa curata. Se pune din nou la fiert, se adauga zeama de la o jumatate de lamaie, si sare dupa gust. Cand este aproape fiarta ( se incearca un bob intre degete daca este moale), se adauga orezul.
Se toaca ceapa marunt si se caleste pana devine transparenta in uleiul de masline.
Inainte de a adauga ceapa prajita in cratita cu linte, se scurge surplusul de apa daca exista ( nu trebuie sa aiba zeama ). Se mai lasa aprox. 5 minute sa fiarba cu ceapa amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
Daca ti-a placut reteta noastra "linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cotlete de miel cu linte rosie si salata de verdeturi, pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Cotlete de miel cu linte rosie si salata de verdeturi, pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

*Pentru inceput... Curatam usturoiul si il taiem rondele fine. *Pregatim marinata pentru carnea

3 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Salata de linte cu halloumi

Salata de linte cu halloumi

Lintea se pune in apa fierbinte si se fierbe in jur de 30 de minute apoi se scurge. Branza se pune

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1kg linte uscata ( eu folosesc pe cea de culoare maro)
  • 100 gr orez
  • 1 ceapa medie sau 2 mici
  • 1/2 pahar de ulei de masline
  • 1/2 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Cartofi noi, prajiti