Lintea se spala bine apoi se pune la fiert in apa cat sa o acopere. Dupa ce a dat in clocot cateva minute, se scurge apa in care a fiert si se adauga apa curata. Se pune din nou la fiert, se adauga zeama de la o jumatate de lamaie, si sare dupa gust. Cand este aproape fiarta ( se incearca un bob intre degete daca este moale), se adauga orezul.
Se toaca ceapa marunt si se caleste pana devine transparenta in uleiul de masline.
Inainte de a adauga ceapa prajita in cratita cu linte, se scurge surplusul de apa daca exista ( nu trebuie sa aiba zeama ). Se mai lasa aprox. 5 minute sa fiarba cu ceapa amestecand din cand in cand sa nu se prinda.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii