Humus reţetă
Prima dată pregătesc susanul (în lipsă de tahini) astfel: macin în râşniţa electrică cele două linguri de susan âmpreună cu o linguriţă de sare. Când devin fin îl torn într-o cănuţă şi îl frec cu puţină apă.
Se pun într-un vas năutul cu usturoiul, se stoarce zeama de la lămâie şi se adaugă uleiul, 2-3 linguri apă şi bineînţeles susanul. Se amestecă cu blenderul până ce devine pastă. Dacă nu e suficient de moale se mai adaugă apă. Sare se pune după gust.
Lipiile se încălzesc puţin în cuptorul cu microunde. Se ung apoi cu pastă de năut peste care se pun rondele de castraveţi muraţi. Se poate rade şi puţină brânză sărată deasupra. Lipiile se împătură ca şi la shaorma.
E o gustare foarte delicioasă!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii