autor:

Mimo
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Ingrediente
Ingrediente:, - un pachet lipii de cumpărat, - un borcan castraveţi muraţi, Pentru pasta de năut (humus):, - 250 grame năut fiert (folosesc cumpărat la cutie), - 1/2 lămîie, - 2 linguri seminţe de susan, - 4 linguri ulei de măsline, - 3 căţei usturoi, - sare, ape

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Prima dată pregătesc susanul (în lipsă de tahini) astfel: macin în râşniţa electrică cele două linguri de susan âmpreună cu o linguriţă de sare. Când devin fin îl torn într-o cănuţă şi îl frec cu puţină apă.

Se pun într-un vas năutul cu usturoiul, se stoarce zeama de la lămâie şi se adaugă uleiul, 2-3 linguri apă şi bineînţeles susanul. Se amestecă cu blenderul până ce devine pastă. Dacă nu e suficient de moale se mai adaugă apă. Sare se pune după gust.



Lipiile se încălzesc puţin în cuptorul cu microunde. Se ung apoi cu pastă de năut peste care se pun rondele de castraveţi muraţi. Se poate rade şi puţină brânză sărată deasupra. Lipiile se împătură ca şi la shaorma.

E o gustare foarte delicioasă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reţetă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Humus reţetă

Humus reţetă

Se pune nautul la inmuiat pentru cateva ore intr-un vas cu apa in care se dizolva o lingura de bicarbonat. Se

12 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene
Humus reţetă

Humus reţetă

Nautul la conserve se mentine destul de bine, din punct de vedere al nutrientilor, existand o pierdere

2 voturi    2 comentarii
30 min
Salate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2011

    Delicios! Mmmmmm :-)

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

    Un deliciu arab.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

    eu am postat citeva retete cu salata tahina ;incearca odata sal humus amestecata cu ardei rosu copt

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Delicioasa!***** Ne-ai facut de rusine pe cele care traim in lumea araba , ca ai postat aceste retete inaintea noastra!Ha ha ha... O zi buna iti doresc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - un pachet lipii de cumpărat
  • - un borcan castraveţi muraţi
  • Pentru pasta de năut (humus):
  • - 250 grame năut fiert (folosesc cumpărat la cutie)
  • - 1/2 lămîie
  • - 2 linguri seminţe de susan
  • - 4 linguri ulei de măsline
  • - 3 căţei usturoi
  • - sare
  • ape

Raporteaza reteta

Retete
de Mimo
Chiftele de năut

Chiftele de năut

Prepararea e foarte simplă. Se amestecă toate ingredientele - morcovii, dovlecelul şi ardeiul

15 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Rulouri pizza

Rulouri pizza

Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene

Lucia (Chef de cuisine)

Delicios! Mmmmmm :-)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Batoane dulci de ovăz