Lipii taranesti

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Lipii taranesti

Ingrediente

  • 50 g drojdie;
  • faina cat cuprinde (~ 1 kg);
  • 1 cana apa calda;
  • 1 cana lapte caldut;
  • 1 lingurita sare;
  • Seminte de susan, chimen, rozmarin, oregano;
  • Pentru decorat: cateva masline, 1 rosie, 1 ardei gras;
  • Ulei de masline

Mod de preparare

Din aceste ingrediente vom obtine 8 lipii si o paine.

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, apa calda odata cu laptele si sarea si se amesteca acestea 3 pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.

Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.

Aluatul se imparte in aluaturi mai mici, care se intind bine cu sucitorul, pana obtinem niste turte subtirele. Se ung cu ulei de masline si se decoreaza dupa plac: rosii, ardei gras taiate rondele, masline taiate, oregano, rozmarin si seminte.

Se asaza turtitele in tava, pe foaie de copt si se dau la cuptorul incins cam 15-20 de minute.

Restul de aluat va fi utilizat pentru o paine. Cat stau la cuptor lipiile, se framanta si se aranjeaza painea intr-o tava de chec, pe foaie de copt. Se va lasa la crescut cat timp se coc lipiile, apoi se da si painea la cuptor. Aceasta se va coace in aprox 40-45 de minute.

Lipiile se servesc calde.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi