autor:

Anca E. Voicu

» » Aluaturi si Foietaje

Lipii taranesti

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
50 g drojdie, faina cat cuprinde (~ 1 kg), 1 cana apa calda, 1 cana lapte caldut, 1 lingurita sare, Seminte de susan, chimen, rozmarin, oregano, Pentru decorat: cateva masline, 1 rosie, 1 ardei gras, Ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Din aceste ingrediente vom obtine 8 lipii si o paine.

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, apa calda odata cu laptele si sarea si se amesteca acestea 3 pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.
Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.

Aluatul se imparte in aluaturi mai mici, care se intind bine cu sucitorul, pana obtinem niste turte subtirele. Se ung cu ulei de masline si se decoreaza dupa plac: rosii, ardei gras taiate rondele, masline taiate, oregano, rozmarin si seminte.

Se asaza turtitele in tava, pe foaie de copt si se dau la cuptorul incins cam 15-20 de minute.

Restul de aluat va fi utilizat pentru o paine. Cat stau la cuptor lipiile, se framanta si se aranjeaza painea intr-o tava de chec, pe foaie de copt. Se va lasa la crescut cat timp se coc lipiile, apoi se da si painea la cuptor. Aceasta se va coace in aprox 40-45 de minute.

Lipiile se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii taranesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Scones cu capșuni (fara gluten)

Scones cu capșuni (fara gluten)

Pentru ca astazi am avut oaspeti de seama, se cerea sa fac ceva bun, sa servim alaturi de ceșcuța

1 vot    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Savarina

Savarina

Incalzim foarte putin laptele si amestecam cu drojdia, adaugam ouale, sarea si zaharul, batem in

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anaandreas Bancioi , 28 martie 2015

    bunnn !

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 04 martie 2015

    Bune lipiile si painea se aseamana cu pucaccia italiana acolo este ulei de masline in aluat si fara lapte/

  • Fara foto

    Ciprian Pj (Bucatar sef) , 03 martie 2015

    Arata minunat.

    • Fara foto

      Mihaela Claudia , 24 februarie 2015

      sunt excelente

    • Fara foto

      Anca Elena Voicu , 24 februarie 2015

      Buna, fetelor! Multumesc pentru atentionare! Am facut corecturile. Laptele se adauga odata cu apa. Spor la treaba!

    • Anca E. Voicu

      Anca E. Voicu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2015

      Buna, fetelor! Multumesc de atentionare! Laptele se adauga odata cu apa. Am facut corecturile! Spor la treaba :)

    • Fara foto

      Andra Măceşanu , 23 februarie 2015

      si laptele pt ce este?

    • Fara foto

      Nina Macovei , 23 februarie 2015

      Laptele la ce foloseste?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 50 g drojdie
  • faina cat cuprinde (~ 1 kg)
  • 1 cana apa calda
  • 1 cana lapte caldut
  • 1 lingurita sare
  • Seminte de susan
  • chimen
  • rozmarin
  • oregano
  • Pentru decorat: cateva masline
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • Ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

kok miori (Chef de cuisine)

Bune lipiile si painea se aseamana cu pucaccia italiana acolo este ulei de masline in aluat si fara lapte/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac