autor:

burdulea maria elena

» » Paste si pizza

LITERE CU GRIS SI GEM

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Ingrediente
1 punga paste fainoase litere(puteti folosi orice tip de paste fainoase simple sau cu ou), 50 ml ulei, 3 linguri de gris, 5 linguri zahar, 1 plic vanilie, sare, gem (eu am folosit un gem mai gros de strugurei cu capsuni, pregatit de mine pt rezerva de iarna)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Fierbem pastele in apa cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj. Dupa ce le clatim cu apa rece, le lasam sa se scurga. Intre timp intrun cratit incapator, punem la incins uleiul, adaugam grisul, il aurim putin la foc domol, adaugam pastele scurse, stingem focul. Presaram zaharul si vanilia, omogenizam cu grija. Am ornat cu gem de strugurei. Mai intai am luat un castonas mic in care am pus paste, le-am tasat cu o lingura, apoi le-am rasturnat pe farfurie. O forma de turta sau biscuiti pe am asezat-o peste paste, am umplut-o cu gem, apoi am scos-o cu grija. Am ornat si marginea farfuriei cu ajutorul unui poch (sau o punguta la care i-am taiat putin varful. Este o mancare rapida, poate fi preparata si de post, daca folosim paste fara ou.
Daca ti-a placut reteta noastra "LITERE CU GRIS SI GEM" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza

Pizza

Din faina drojdie apa, sare ulei se framanta un aluat care se lasa la frigider cam 2 ore .Dupa se

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Paste si pizza
Spaghete cu carne tocata si legume la cuptor

Spaghete cu carne tocata si legume la cuptor

Se fierb spaghetele in apa cu sare si o lingura de ulei, ca sa nu se lipeasca intre ele. Se scurg

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 11 decembrie 2009

    Da, si eu m-am gandit la nepoteii mei care nu prea sunt mancaciosi.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

    Delicios...

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

    Ingenioasa reteta! Pentru copilasi e excelenta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

      Delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 punga paste fainoase litere(puteti folosi orice tip de paste fainoase simple sau cu ou)
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri de gris
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic vanilie
  • sare
  • gem (eu am folosit un gem mai gros de strugurei cu capsuni
  • pregatit de mine pt rezerva de iarna)

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

13 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena

Da, si eu m-am gandit la nepoteii mei care nu prea sunt mancaciosi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Gnocchi cu pui şi sos pesto