autor:

andraconstantinescu

» » Borsuri si Ciorbe

Luscos ardelenesc

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2016

Ingrediente
500 g carne de porc afumata ( 4 coaste + carne macra), doua crengute de cimbru uscat, o ceapa, un morcov, un ardei gras rosu, o varza alba (950 g), 5 rosii, 100 ml bulion, sare si piper, dupa gust, o legatura de marar verde, putin cimbru uscat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se scot coastele, iar carnea macra se taie cuburi.



Se pune carnea la fiert impreuna cu crengutele de cimbru uscat. Se ia spuma de pe deasupra, care se formeaza de la carne.



Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.



Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete.



Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.



Varza se clateste cu putina apa, apoi se taie cat mai marunt.



Mararul se spala si se toaca.



Se pun toate aceste legume peste carne, iar din marar se pune doar jumatate. Se lasa sa fiarba pana cand, atat carnea, cat si legumele, s-au patruns bine.



Rosiile se spala si li se indeparteaza cotorul. Pentru a le decoji, se baga in apa fierbinte, apoi se scot imediat si se decojesc. Se taie cuburi, se pun in ciorba si se clocotesc circa 5 minute, dupa care se adauga bulionul, sare si piper, dupa gust, restul de marar si putin cimbru uscat. Se mai lasa sa clocoteasca putin, apoi este gata.



Ciorba se mai completeaza cu apa pe parcursul fierberii daca este necesar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Luscos ardelenesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors cu somon si crap

Bors cu somon si crap

Se caleste ceapa in uleiul de masline,se taie radacinoasele si se pun peste ceapa.Se adauga sucul

4 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
bors de peste(somon) 10 portii

bors de peste(somon) 10 portii

Se scot urechile la peste se spala bine si punem la fiert in apa rece,luam spuma si fierbem la foc

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g carne de porc afumata ( 4 coaste + carne macra)
  • doua crengute de cimbru uscat
  • o ceapa
  • un morcov
  • un ardei gras rosu
  • o varza alba (950 g)
  • 5 rosii
  • 100 ml bulion
  • sare si piper
  • dupa gust
  • o legatura de marar verde
  • putin cimbru uscat.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

13 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de Fasole in Paine