autor:

andraconstantinescu

» » Borsuri si Ciorbe

Luscos ardelenesc

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2016

Ingrediente
500 g carne de porc afumata ( 4 coaste + carne macra), doua crengute de cimbru uscat, o ceapa, un morcov, un ardei gras rosu, o varza alba (950 g), 5 rosii, 100 ml bulion, sare si piper, dupa gust, o legatura de marar verde, putin cimbru uscat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se scot coastele, iar carnea macra se taie cuburi.



Se pune carnea la fiert impreuna cu crengutele de cimbru uscat. Se ia spuma de pe deasupra, care se formeaza de la carne.



Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.



Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete.



Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.



Varza se clateste cu putina apa, apoi se taie cat mai marunt.



Mararul se spala si se toaca.



Se pun toate aceste legume peste carne, iar din marar se pune doar jumatate. Se lasa sa fiarba pana cand, atat carnea, cat si legumele, s-au patruns bine.



Rosiile se spala si li se indeparteaza cotorul. Pentru a le decoji, se baga in apa fierbinte, apoi se scot imediat si se decojesc. Se taie cuburi, se pun in ciorba si se clocotesc circa 5 minute, dupa care se adauga bulionul, sare si piper, dupa gust, restul de marar si putin cimbru uscat. Se mai lasa sa clocoteasca putin, apoi este gata.



Ciorba se mai completeaza cu apa pe parcursul fierberii daca este necesar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Luscos ardelenesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Zama de loboda rosie cu paparaie

Zama de loboda rosie cu paparaie

Intro oala de 3 litri punem la fiert ceapa, morcovii, telina, curatate si spalate. Intre timp intro

13 voturi    21 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g carne de porc afumata ( 4 coaste + carne macra)
  • doua crengute de cimbru uscat
  • o ceapa
  • un morcov
  • un ardei gras rosu
  • o varza alba (950 g)
  • 5 rosii
  • 100 ml bulion
  • sare si piper
  • dupa gust
  • o legatura de marar verde
  • putin cimbru uscat.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

100 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de dovlecei