autor:

Fara foto

» » Sosuri

Lutica

Autor: MARIAN IRIZA-VOINEA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MARIAN IRIZA-VOINEA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 decembrie 2008

Ingrediente
1 kg de rosii, 1-2 capatani de usturoi, 10-12 ardei capia, 1-2 linguri de ulei, sare si piper dupa gust, 2 legaturi de marar si 1 legatura de patrunjel proaspete

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Rosiile si ardeii se coc pe tava la aragaz sau pe gratar dupa care se curata de coaja. Rosiile mai pot fi inlocuite cun un borcan sau o conserva mare de rosii in bulion. Rosiile se pot toca cu un robot manual sau la cutit (nu folositi robot electric, riscati sa le faceti spuma), apoi se pun intr-un castron mare sau un bol si se amesteca cu usturoiul tocat marunt sau cu strivitorul de mujdei, cu uleiul, cu mararul si patrunjelul tocate si se adauga 1/2 cana de apa, sare si piper dupa gust. In castronul cu sosul de rosii se pun ardeii copti intregi. Sosul merge servit cu orice fel de friptura, cartofi prajiti sau chiar numai cu paine. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lutica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rapid de usturoi Doina

Sos rapid de usturoi Doina

Puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul zeama de lamaie

59 voturi    17 comentarii
5 min
Sosuri
Sos tzatziki

Sos tzatziki

Amestecati toate ingredientele si dati-le la rece.

11 voturi    6 comentarii
5 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    MARIAN IRIZA-VOINEA (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2012

    Este intradevar buna, se poate servi ca sos la un gratar, fripturi, etc. , sau chiar simpla cu paine.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Pare bun!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2012

    Trebuie sa fie tare bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Foarte tare!!!!!!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Aceasta reteta este o noutate pentru mine.As vrea sa stiu din ce zona a tarii este.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Foarte buna...garnitura! Ardei copti...fffff bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de rosii
  • 1-2 capatani de usturoi
  • 10-12 ardei capia
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 2 legaturi de marar si 1 legatura de patrunjel proaspete

Raporteaza reteta

Retete
de MARIAN IRIZA-VOINEA
Sufleu de cartofi cu carnăciori

Sufleu de cartofi cu carnăciori

Se spală cartofii şi se fierb aproximativ 25 minute. Se curăţă şi se lasă să se răcească.Ceapa

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ouă umplute cu pateu

Ouă umplute cu pateu

Se fierb ouăle, după ce se răcesc se decojesc şi se taie în jumătăţi. Gălbenuşurile fierte

7 voturi    4 comentarii
45 min
Aperitive cu oua

MARIAN IRIZA-VOINEA (Chef de cuisine)

Este intradevar buna, se poate servi ca sos la un gratar, fripturi, etc. , sau chiar simpla cu paine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
MAIONEZA