autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mîncare de iepure cu ciuperci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2,500 kg carne de iepure, 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g fierte, 200 g ceapa, 200 ml ulei, 200 ml vin, sau smantana, 2 leg. patrunjel verde, sare, piper pisat, dupa gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se sareaza vinatul, se pune intr-un vas si se adauga toate componentele (ceapa curatata si taiata inele, telina curatat spalata si taiata felii subtiri). Se amesteca toate componentele cu carnea, se acopera, si se lasa la marinat 2-3 ore, la loc racoros sau se tine la frigider 2 - 3 zile, in functie de timpul pregatirii. Prin fezandare carnea de vinat devine mai frageda, capata un gust si un miros mai placut. Cind se scoate din bait, se scurge de zeama care s-a format. Carnea pentru friptura se impaneaza cu slanina si cu catei de usturoi. Baitul se strecoara si se adauga in mincare, cu care se fierbe 5 - 6 minute, se condimenteaza cu piper si sare, apoi se pune intr-o cratita cu grasime si adaos de apa. Se acopera si se inabusi pana este bine patrunsa. In timpul inabusirii se amesteca, si se mai adauga vinul, iar spre sfirsit zeama si toate componentele de la macerare, dupa care se mai fierbe 10-15 minute, apoi se zvinta, se portioneaza si se inabusa in ulei, cu putina zeama de la bait. Dupa inabusire, carnea se scoate si se asaza in alt vas cu putina zeama in care s-a marinat. In uleiul ramas se inabusa ceapa taiata marunt. În timpul inabusirii se adauga ciupercile taiate lamele si se continua fierberea. Cind sunt gata se pun in vasul cu carne cu putina zeama de la marinata, apoi se fierb pina ce carnea este bine patrunsa. Spre sfirsitul fierberii se adauga piperul pisat, sare, vinul sau smantana. La servire se presara patrunjel verde taiat marunt.

Dupa preferinta, se pot adauga la zarzavat si alte legume cartofi, ardei gras, rosii, etc., acestea pregatindu-se odata cu zarzavatul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mîncare de iepure cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sufleu de varza

Sufleu de varza

1. Marul se descojeste, se rade prin razatoarea mare, la fel si morcovii. Se amesteca. Varza se

10 voturi    9 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Cotlete de porc cu felioare de portocale

Cotlete de porc cu felioare de portocale

Mod de preparare: Curatam cartofii ii taiem in bucati mai mari si ii vom pune intr-o tava de yena

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2,500 kg carne de iepure
  • 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g fierte
  • 200 g ceapa
  • 200 ml ulei
  • 200 ml vin
  • sau smantana
  • 2 leg. patrunjel verde
  • sare
  • piper pisat
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
spezzatino cu ciuperci