Ingrediente
1 punga de paste fainoase, 300 g branza de oaie.
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
9 voturi
Mod de preparare
Zilele acestea am cumparat si eu o punga de macaroane si am pregatit o portie zdravana de ,,macaroane cu branza,,. Dar sa stiti cu branza e alta poveste, am facut-o chiar eu din cas de oaie. Am razuit casul pe razatoarea cu gauri mari, dupa ce l-am tinut in apa cu sare, apoi l-am framantat cu sare grunjoasa si am obtinut o branza gustoasa.
Iata reteta de macaroane cu branza:
Se fierb pastele fainoase, asa cum este indicat in instuctiunile de pe ambalaj, se clatesc cu un jet de apa rece, se scurg de apa, se pun intrun castron, apoi se amesteca cu branza. Ca sa fie aproape de cele ale bunicii, am pus castronul 2 minute la microunde, sa se topeasca putin branza. Bunica le tinea pe ,,ploaptan,, iar focul era numai cu lemne. Ce vremuri, ce amintiri!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011
Da, Mirey, cu adevarat bune!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011
Adelina, nu am amintiri triste legate de internat, nu am trait niciodata in internat. Amintirile mele legate de acest fel de mancare sunt frumoase, cele ale copilariei fericite.
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011
Măncarea care era de groază la internat din cauza brânzei foarte sărate şi cu gust amar, dar era o încântare acasă. Amintiri...
mirey (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011
Foarte bune!