autor:

burdulea maria elena

» » Paste si pizza

Macaroane cu branza de oaie

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Ingrediente
1 punga de paste fainoase, 300 g branza de oaie.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Nu pot lasa timpul sa stearga amintirile dragi copilariei mele. Asadar, dau timpul inapoi si ajung la vacantele de vara petrecute la bunicii dinspre mama, unde aveam multi verisori primari si trageam ca albina la miere, bunica gatea deseori, taitei de casa cu branza de oaie. Era o fericire pt mine, dar si pt bunica cand imi placea mancarea, pt ca eram o mofturoasa si puteam numara pe degete mancarurile pe care le mancam cu drag. Rar se intampla sa nu aiba bunica taitei de casa pusi la uscat, intro cutie de carton. Ei, totusi se intampla uneori sa fie cutia goala si cumpara musai, de la coperativa (asta fiind magazinul din sat, care era plin cu de toate, incepand de la cuie pana la biscuiti, boboante si marmelada) ,,macaroane,, denumire generica pt orice fel de paste fainoase.
Zilele acestea am cumparat si eu o punga de macaroane si am pregatit o portie zdravana de ,,macaroane cu branza,,. Dar sa stiti cu branza e alta poveste, am facut-o chiar eu din cas de oaie. Am razuit casul pe razatoarea cu gauri mari, dupa ce l-am tinut in apa cu sare, apoi l-am framantat cu sare grunjoasa si am obtinut o branza gustoasa.
Iata reteta de macaroane cu branza:
Se fierb pastele fainoase, asa cum este indicat in instuctiunile de pe ambalaj, se clatesc cu un jet de apa rece, se scurg de apa, se pun intrun castron, apoi se amesteca cu branza. Ca sa fie aproape de cele ale bunicii, am pus castronul 2 minute la microunde, sa se topeasca putin branza. Bunica le tinea pe ,,ploaptan,, iar focul era numai cu lemne. Ce vremuri, ce amintiri!
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu branza de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu două feluri de peşte, usturoi şi pătrunjel

Paste cu două feluri de peşte, usturoi şi pătrunjel

1. Pastele se fierb al dente, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Când pastele sunt gata, le treci

12 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Paste cu spanac

Paste cu spanac

Pstele se fierb dupa instructiunile de pe pachet. Se taie ceapa solzisori si se pune la calit in

5 voturi    10 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Dumitru Marin

    Dumitru Marin (Chef de cuisine) , 31 iulie 2015

    Mi-a „plouat” in gura...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    kamkrys, asa le mancam si noi, fara zahar ca e branza de oaie nu de vacuta.

  • kamkrys75

    kamkrys75 (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Eu imi aduc aminte de copilarie, atunci cand mama ne pregatea acest fel de mancare.Cum vedeam farfuria cu macaroane fugeam la cutia de zahar!:)) Si acum prefer macaroanele dar...fara zahar.:)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Da, Mirey, cu adevarat bune!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Adelina, nu am amintiri triste legate de internat, nu am trait niciodata in internat. Amintirile mele legate de acest fel de mancare sunt frumoase, cele ale copilariei fericite.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      Măncarea care era de groază la internat din cauza brânzei foarte sărate şi cu gust amar, dar era o încântare acasă. Amintiri...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      Foarte bune!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 punga de paste fainoase
  • 300 g branza de oaie.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Dumitru Marin (Chef de cuisine)

Mi-a „plouat” in gura...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat