Macaroane cu legume

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 persoane): 1 lingura ulei,
  • 125 g macaroane (melcisori),
  • sare,
  • 200 g mazare congelata,
  • 200 g rosii foarte mici,
  • 3 bulbi de praz,
  • 125 g Mozzarella (se gaseste in pravalii la un pret acceptabil),
  • 150 g smantana groasa amestecata cu verdeturi tocate marunt (patrunjel, marar), o conserva de porumb boabe (continutul: 140 g),
  • piper.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 220°C si se unge cu ulei o forma mare de budinca. Se fierb macaroanele 3 minute in apa cu sare, se adauga mazarea congelata si se lasa sa fiarba impreuna cu pastele pana ce acestea sunt “al dente”. Rosiile spalate se taie in doua, bulbii de praz curatati se taie rondele, iar Mozzarella - felii subtiri. Se scurg macaroanele si mazarea si se amesteca imediat cu smantana. Se adauga rosiile, prazul si boabele de porumb (scurse), se gusta de sare si piper si se toarna compozitia in forma. Deasupra se asaza feliile de Mozzarella si se baga la cuptor. Se lasa budinca circa 5 minute sa se rumeneasca putin si se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta