autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Macaroane cu sos de rosii si ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1-2 cutii de spaghete sau macaroane scurte, , 6 rosii mari sau 8 mici,, 4 catei de usturoi, , 100 ml untdelemn, , ierburi provensale (se gasesc in plicuri, sub forma de condimente) sau orice planta aromata va place: foi de dafin, tarhon etc., , 1 conserva mica de ciuperci sau 200 g ciuperci proaspete.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

14 voturi

Mod de preparare

Se oparesc rosiile in apa clocotita si se curata de coaja, apoi se taie marunt. Se incinge untdelemnul intr-o craticioara, se calesc in el cateii de usturoi curatati si taiati, apoi ciupercile bine scurse (daca sunt din conserva; daca sunt proaspete, se calesc in untdelemn, impreuna cu usturoiul). Cand sunt gata, se adauga rosiile si se lasa sa dea cateva clocote. La urma, se presara condimentele sau verdeata tocata marunt. Se pot servi deopotriva calde sau reci, alaturi de macaroanele fierte “al dente”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu sos de rosii si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Gnocchi cu pui şi sos pesto

Gnocchi cu pui şi sos pesto

Se taie ceapa mărunt şi se pune la prăjit în uleiul de măsline. Între timp se curăţă morcovul,

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
paste cu fructe de mare in sos de rosii

paste cu fructe de mare in sos de rosii

Fructele de mare se pun la fiert si se lasa sa dea cateva clocote (cam 3 minute). Sosul se pregateste

16 voturi    1 comentariu
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

14 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1-2 cutii de spaghete sau macaroane scurte
  • 6 rosii mari sau 8 mici,
  • 4 catei de usturoi
  • 100 ml untdelemn
  • ierburi provensale (se gasesc in plicuri
  • sub forma de condimente) sau orice planta aromata va place: foi de dafin
  • tarhon etc.
  • 1 conserva mica de ciuperci sau 200 g ciuperci proaspete.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca cu fidea si branza de vaci