autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Macaroane cu spanac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet de spanac congelat sau spanac proaspat (500 g), , 400 g pene (macaroane scurte), , sare, , 2 catei de usturoi, , 100 g sunculita afumata, , 5 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin), , piper, , 50 g cascaval ras, , 1-2 linguri suc de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se dezgheata spanacul conform indicatiilor inscrise pe ambalaj (daca e proaspat, se spala si se aleg frunzele), se lasa sa se scurga (frunzele proaspete se dau in 2-3 clocote, in apa sarata) si se taie ca taiteii. Se pun la fiert macaroanele in apa sarata, fara sa se inmoaie prea tare (“al dente”). 2. Se curata usturoiul si se taie in feliute subtiri. Se taie sunculita afumata in fasii, care se calesc in untdelemnul incins. Se scot afara si se pune sa se caleasca mai intai usturoiul, apoi spanacul. Se sareaza, se pipereaza, se lasa spanacul sa dea cateva clocote in sucul sau. 3. Se strecoara macaroanele si se amesteca cu spanacul si jumatate din cascavalul ras. Se gusta de sare, piper, se pune zeama de lamaie. Se presara deasupra restul de cascaval si sunculita prajita. (La alegere, o data cu sunca se poate praji si un pumn de alune usor zdrobite.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza pe paine

Pizza pe paine

Taiem legumele fasii. Pe o tava punem hartie pentru cuptor, felii de paine cat incape. Ungem felii

5 voturi    0 comentarii
35 min
Paste si pizza
Paste cu masline verzi si capere

Paste cu masline verzi si capere

Se fierb pastele asa cum scrie pe pachet, apoi se decojesc rosiile si se taie pulpa in cubulete.

2 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet de spanac congelat sau spanac proaspat (500 g)
  • 400 g pene (macaroane scurte)
  • sare
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g sunculita afumata
  • 5 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin)
  • piper
  • 50 g cascaval ras
  • 1-2 linguri suc de lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Dovlecei pe pat de spaghete