autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Macaroane cu spanac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet de spanac congelat sau spanac proaspat (500 g), , 400 g pene (macaroane scurte), , sare, , 2 catei de usturoi, , 100 g sunculita afumata, , 5 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin), , piper, , 50 g cascaval ras, , 1-2 linguri suc de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se dezgheata spanacul conform indicatiilor inscrise pe ambalaj (daca e proaspat, se spala si se aleg frunzele), se lasa sa se scurga (frunzele proaspete se dau in 2-3 clocote, in apa sarata) si se taie ca taiteii. Se pun la fiert macaroanele in apa sarata, fara sa se inmoaie prea tare (“al dente”). 2. Se curata usturoiul si se taie in feliute subtiri. Se taie sunculita afumata in fasii, care se calesc in untdelemnul incins. Se scot afara si se pune sa se caleasca mai intai usturoiul, apoi spanacul. Se sareaza, se pipereaza, se lasa spanacul sa dea cateva clocote in sucul sau. 3. Se strecoara macaroanele si se amesteca cu spanacul si jumatate din cascavalul ras. Se gusta de sare, piper, se pune zeama de lamaie. Se presara deasupra restul de cascaval si sunculita prajita. (La alegere, o data cu sunca se poate praji si un pumn de alune usor zdrobite.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete Carbonara  reţetă cu smântână

Spaghete Carbonara reţetă cu smântână

Mod de preparare Spaghete Carbonara rețeta cu smântână: Intr-un vas punem niste apa,

11 voturi    6 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza cu  salam si legume

Pizza cu salam si legume

Se pun cei 80 ml ulei de masline pe foc cu paharul de bullion, oregano, cimbru si busuioc dupa gust

5 voturi    0 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet de spanac congelat sau spanac proaspat (500 g)
  • 400 g pene (macaroane scurte)
  • sare
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g sunculita afumata
  • 5 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin)
  • piper
  • 50 g cascaval ras
  • 1-2 linguri suc de lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paste cu sos picant si piept de pui