autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Macaroane cu vinete (Melanzane)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 vinete subtiri, , 3 catei de usturoi, , 2 linguri de untdelemn, , 1 cutie de rosii cojite (400 g), , sare, , piper, , 1 legatura de busuioc, , untdelemn pentru prajit, , 300 g paste (la alegere), , 250 g telemea, , 80 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele de codite, se spala, se zvanta, se taie in patru pe lung, apoi fiecare parte se taie pe lat, in feliute subtiri. Se sareaza, se lasa sa stea 30 de minute. Se curata usturoiul, se prajeste intreg, in ulei incins. Cand se caramelizeaza (la culoare), se scoate afara, in locul lor punandu-se in tigaie rosiile, care se lasa sa dunstuiasca 15 minute. Se sareaza, se pipereaza, se rup marunt frunzulitele de busuioc si se amesteca in rosii. Separat, se usuca bine intr-un stergar feliutele de vinete, apoi se prajesc in untdelemn incins (in alta tigaie) 3 minute. Se fierb macaroanele, se strecoara. Se taie telemeaua in bucatele, se amesteca cu macaroanele si 1/3 din sosul de rosii. Intr-un vas rezistent la foc, se pun 3 linguri de sos de rosii si jumatate din vinetele prajite. Se varsa macaroanele si restul de vinete prajite. Se pune restul de sos de rosii, se presara cu cascaval ras. Se baga la cuptor 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu vinete (Melanzane)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza

Pizza

Se face o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar, 3-4 linguri faina si putina apa calda si se lasa

3 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Paste si pizza
Lasagna cu carne

Lasagna cu carne

Sosul de rosii - se incinge circa 3-4 minute in ulei ceapa maruntita, morcovul si telina cubulete

16 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 vinete subtiri
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de untdelemn
  • 1 cutie de rosii cojite (400 g)
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de busuioc
  • untdelemn pentru prajit
  • 300 g paste (la alegere)
  • 250 g telemea
  • 80 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fusilli cu rosii si busuioc