autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Macaroane cu vinete (Melanzane)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 vinete subtiri, , 3 catei de usturoi, , 2 linguri de untdelemn, , 1 cutie de rosii cojite (400 g), , sare, , piper, , 1 legatura de busuioc, , untdelemn pentru prajit, , 300 g paste (la alegere), , 250 g telemea, , 80 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele de codite, se spala, se zvanta, se taie in patru pe lung, apoi fiecare parte se taie pe lat, in feliute subtiri. Se sareaza, se lasa sa stea 30 de minute. Se curata usturoiul, se prajeste intreg, in ulei incins. Cand se caramelizeaza (la culoare), se scoate afara, in locul lor punandu-se in tigaie rosiile, care se lasa sa dunstuiasca 15 minute. Se sareaza, se pipereaza, se rup marunt frunzulitele de busuioc si se amesteca in rosii. Separat, se usuca bine intr-un stergar feliutele de vinete, apoi se prajesc in untdelemn incins (in alta tigaie) 3 minute. Se fierb macaroanele, se strecoara. Se taie telemeaua in bucatele, se amesteca cu macaroanele si 1/3 din sosul de rosii. Intr-un vas rezistent la foc, se pun 3 linguri de sos de rosii si jumatate din vinetele prajite. Se varsa macaroanele si restul de vinete prajite. Se pune restul de sos de rosii, se presara cu cascaval ras. Se baga la cuptor 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu vinete (Melanzane)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu ton

Pizza cu ton

Se framanta un aluat astfel: drogdia se pune cu zaharul la hidratat pana face o spuma. Se amesteca

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Ravioli  cu umplutura de  peste

Ravioli cu umplutura de peste

Pregatim pasta,amestecam toate ingredientele si framantam totul pana la incorporarea ingredientelor,cam

2 voturi    4 comentarii
3h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 vinete subtiri
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de untdelemn
  • 1 cutie de rosii cojite (400 g)
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de busuioc
  • untdelemn pentru prajit
  • 300 g paste (la alegere)
  • 250 g telemea
  • 80 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paste (Penne Rigate) cu branza de vaci la cuptor