autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Macaroane cu vinete

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 3 vinete mijlocii, , 2 catei de usturoi, , 2 linguri de untdelemn de masline, , o conserva de rosii cojite (400 g), , sare, , piper, , o legatura de busuioc verde, , ulei pentru prajit, , 300 g macaroane (la alegere), , 250 g branza de oi, , 80 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele, se spala, se taie pe lung in felii de circa 1 cm latime. Se sareaza si se lasa sa stea 30 de minute. Intre timp, se curata usturoiul si se caleste asa intreg, apoi se scoate. Se baga in cratita tomatele si se lasa sa fiarba 15 minute, cu sare si cu piper. Se rup frunzulitele de busuioc si se baga in rosii.
Feliile de vinete se usuca intr-un servet, apoi se prajesc, una dupa alta, in ulei incins, vreme de 3 minute pe fiecare parte.
Se fierb macaroanele, se strecoara. Branza telemea se taie in cubulete si se amesteca cu macaroanele si cu o treime din sosul de rosii. Se ia o forma rezistenta la foc si se pun in ea trei linguri de sos de rosii, iar deasupra se asaza jumatate din vinetele prajite. Peste ele se toarna macaroanele, iar deasupra se pun vinetele ramase. Se toarna sucul de rosii ramas, se presara cascavalul ras si se baga vasul in cuptor la treapta 3 (aragaz). Se lasa o jumatate de ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu carne

Paste cu carne

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei si apoi se scurg. Separat se prajeste o ceapa. Cind ceapa

3 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Taitei de casa

Taitei de casa

Nici o pasta nu se compara la gust cu taiteii proaspeti, pregatiti in casa. Punem oul

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 vinete mijlocii
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de untdelemn de masline
  • o conserva de rosii cojite (400 g)
  • sare
  • piper
  • o legatura de busuioc verde
  • ulei pentru prajit
  • 300 g macaroane (la alegere)
  • 250 g branza de oi
  • 80 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tocanita de pui cu galuste