autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Macaroane cu vinete

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 3 vinete mijlocii, , 2 catei de usturoi, , 2 linguri de untdelemn de masline, , o conserva de rosii cojite (400 g), , sare, , piper, , o legatura de busuioc verde, , ulei pentru prajit, , 300 g macaroane (la alegere), , 250 g branza de oi, , 80 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele, se spala, se taie pe lung in felii de circa 1 cm latime. Se sareaza si se lasa sa stea 30 de minute. Intre timp, se curata usturoiul si se caleste asa intreg, apoi se scoate. Se baga in cratita tomatele si se lasa sa fiarba 15 minute, cu sare si cu piper. Se rup frunzulitele de busuioc si se baga in rosii.
Feliile de vinete se usuca intr-un servet, apoi se prajesc, una dupa alta, in ulei incins, vreme de 3 minute pe fiecare parte.
Se fierb macaroanele, se strecoara. Branza telemea se taie in cubulete si se amesteca cu macaroanele si cu o treime din sosul de rosii. Se ia o forma rezistenta la foc si se pun in ea trei linguri de sos de rosii, iar deasupra se asaza jumatate din vinetele prajite. Peste ele se toarna macaroanele, iar deasupra se pun vinetele ramase. Se toarna sucul de rosii ramas, se presara cascavalul ras si se baga vasul in cuptor la treapta 3 (aragaz). Se lasa o jumatate de ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu cerneala de sepie si scoici

Paste cu cerneala de sepie si scoici

Se pune la fiert o oala mare cu apa, pentru paste. Imediat ce incepe sa clocoteasca se pune sare

0 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza
Pogaci cu jumari

Pogaci cu jumari

Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu. Intr-un vas punem 600 gr faina ,1 lingurita

6 voturi    1 comentariu
3h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 vinete mijlocii
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de untdelemn de masline
  • o conserva de rosii cojite (400 g)
  • sare
  • piper
  • o legatura de busuioc verde
  • ulei pentru prajit
  • 300 g macaroane (la alegere)
  • 250 g branza de oi
  • 80 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu somon