autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Macaroane cu vinete

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 3 vinete mijlocii, , 2 catei de usturoi, , 2 linguri de untdelemn de masline, , o conserva de rosii cojite (400 g), , sare, , piper, , o legatura de busuioc verde, , ulei pentru prajit, , 300 g macaroane (la alegere), , 250 g branza de oi, , 80 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele, se spala, se taie pe lung in felii de circa 1 cm latime. Se sareaza si se lasa sa stea 30 de minute. Intre timp, se curata usturoiul si se caleste asa intreg, apoi se scoate. Se baga in cratita tomatele si se lasa sa fiarba 15 minute, cu sare si cu piper. Se rup frunzulitele de busuioc si se baga in rosii.
Feliile de vinete se usuca intr-un servet, apoi se prajesc, una dupa alta, in ulei incins, vreme de 3 minute pe fiecare parte.
Se fierb macaroanele, se strecoara. Branza telemea se taie in cubulete si se amesteca cu macaroanele si cu o treime din sosul de rosii. Se ia o forma rezistenta la foc si se pun in ea trei linguri de sos de rosii, iar deasupra se asaza jumatate din vinetele prajite. Peste ele se toarna macaroanele, iar deasupra se pun vinetele ramase. Se toarna sucul de rosii ramas, se presara cascavalul ras si se baga vasul in cuptor la treapta 3 (aragaz). Se lasa o jumatate de ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Taietei cu pui

Taietei cu pui

Pieptul de pui se taie fasii si se unge cu mustar. Se lasa 5 minute sa se odihneasca dupa care, intr-o

9 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza
Pastitsio

Pastitsio

Tocam cepele marunt si le calim in putin ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa adaugati usturoiul

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 vinete mijlocii
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de untdelemn de masline
  • o conserva de rosii cojite (400 g)
  • sare
  • piper
  • o legatura de busuioc verde
  • ulei pentru prajit
  • 300 g macaroane (la alegere)
  • 250 g branza de oi
  • 80 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu sos picant de vinete Paste cu sos picant de vinete

Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete, vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza cu ton