Ingrediente
500g macaroane (tubulare groase), ½ lingurita sare, 100ml(3 linguri+1 lingurita) ulei de foarea soarelui, 200g telemea de oaie sau vaca, 200g cascaval, 150g unt
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
14 voturi
Mod de preparare
Punem la incins, intr-o tigaie incapatoare, o lingura de ulei si 50g de unt apoi adaugam o treime din macaroane, astfel incat sa nu fie prea suprapuse, sa aiba loc suficient pentru fript(prajit). Le amestecam din cand si le lasam la foc moderat cam 10 minute sa se rumeneasca bine, apoi le scoatem intr-un bol cu capac. Procedam la fel si cu restul de macaroane, prajindu-le la fel, inca in doua ture.
Intre timp trecem prin razatoarea mare cascavalul si telemeaua, le amestecam bine si cand toate macaroanele sant fripte, adaugam peste ele, amestecul de branzeturi si omogenizam totul foarte bine, dupa care servim cu pofta . Sant crocante si deliciose atat calde cat si reci.
Pofta buna!
mihai (Chef de cuisine) , 14 martie 2012
Foarte bune!*****