autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Macaroane gratinate (reteta lyoneza)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g macaroane, , 200 g cascaval ras, , 300 ml lapte, , 250 ml frisca nebatuta (smantana subtire), , 20 g unt, , 1 varf de cutit nucsoara rasa, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti la fiert apa (multa) cu sare si, cand da in clocot, introduceti macaroanele. Fierbeti intr-o cratita laptele cu frisca (smantana) dupa care varsati amestecul intr-un castron mai mare. Condimentati cu sare, piper si nucsoara. Cand macaroanele sunt fierte al dente, scurgeti-le si rasturnati-le in castron, incorporati jumatate din cascavalul ras si amestecati bine de tot. Incingeti cuptorul, ungeti cu unt o forma de budinca, puneti in ea macaroanele cu sos, acoperiti-le cu restul de cascaval ras si bagati-le la cuptor. Lasati-le 20 de minute sa se rumeneasca frumos si serviti-le fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane gratinate (reteta lyoneza)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu sos de vanilie si nuca

Paste cu sos de vanilie si nuca

Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot dam drumul pastelor si le

0 voturi    0 comentarii
40 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara  reţetă cu smântână

Spaghete Carbonara reţetă cu smântână

Mod de preparare Spaghete Carbonara rețeta cu smântână: Intr-un vas punem niste apa,

9 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g macaroane
  • 200 g cascaval ras
  • 300 ml lapte
  • 250 ml frisca nebatuta (smantana subtire)
  • 20 g unt
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Penne Rigate cu sos de iaurt