Macrou la cuptor

Se spala si se curata pestele, se taie file si se dezoseaza.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Macrou la cuptor

Ingrediente

  • 10 macrouri
  • ulei
  • sare dupa gust
  • cateva foi de dafin
  • putin coriandru macinat
  • 100 g branza de vaca
  • 50 g unt
  • 3 lingurite smantana
  • 1 legatura ceapa verde
  • cateva ridichi
  • 1 ardei gras rosu
  • lamaie

Mod de preparare

Se spala si se curata pestele, se taie file si se dezoseaza.

Se asaza pestele intr-o tava unsa cu putin ulei, se mai stropesc cu putin ulei, apoi se presara sare, coriandru macinat si cateva foi de dafin. Apreciez coriandrul pentru notele piperate (nu e atat de picant, astfel ca pot manca si cei care nu se impaca prea bine cu piperul) si o usoara aroma de lamaie, de aceea nu am folosit deloc piper si am pus mai putina lamaie la final.

Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru aprox 20 de minute.

Se prepara crema de branza: se rade branza intr-un castronel, se adauga smantana si untul si se potriveste de sare. Se adauga si ceapa verde tocata marunt si se amesteca bine.

Se spala un ardei gras rosu si se curata de seminte, se umple cu branza si se taie felii.

Decorul: se asaza cateva felii de ardei cu branza pe un platou. Din crema de branza ramasa se pot face mici sfere, care se asaza langa ardei si se decoreaza cu felii subtiri de ridichi rosii, se presara susan prajit. Se asaza si pestele, se decoreaza cu frunze de ceapa verde si se stropeste cu putina lamaie.

Timp: 40min

Portii: 5

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/03/macrou-la-cuptor.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise