autor:

another

» » Mancaruri cu peste

Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi

Autor: another (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: another (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2012

Ingrediente
Ingrediente peşte, - macrou, cât doriţi, - 700 grame de sare grunjoasă, - busuioc, mentă, piper verde, - câteva felioare de pomello, - câţiv căţei de usturoi, , Ingrediente crochetele de cartofi, - trei-patru cartofi, - 200 de grame de brânză feta, - două ouă, - pătrunjel verde, - piper, - 200 grame de făină, - o căpăţână potirvită de usturoi, - o ceapă, , Ingrediente sos, - o cutie de roşii în bulion, - doi-treia rdei kapia copţi, - 50 ml ulei de măsline, - o căpăţână de suturoi, - piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Am ales aceste ingrediente pentru a-i da macroului o savoare aparte pe care numai citricele i-l pot da.
Gătesc adesea peşte cu citrice, nu neapărat cu lămâie.
Interesant mi se pare gustul pe care grapefruitul în dă peştelui de orice fel, mai ales grapefruitul roşu.
De data asta am încercat cu pomello.

Peştele curăţat şi spălat se umple cu un amestec de pomello tăiat cubuleţe, busuioc, mentă, piper verde şi câţiva căţei de usturoi.

Se aşază în tava în care am pus sarea grunjoasă şi se dă la cuptor.

Între timp, puteţi găti crochetele de cartofi.
Fierbeţi cartofii şi pasaţi-i ca pentru piure.
Amestecaţi-i cu brânza feta, albuşul unui ou, pătrunjel, piper, usturoi pisat. Prăjiţi uşor ceapa, fără s-o aduceţi în faza "aurie"; trebuie doar un pic prăjită. Amestecaţi-o cu pasta.
Din pasta astfel obţinută formaţi crochetele.
Daţi-le prin oul bătut împreună cu gălbenuşul primului ou, apoi prin făină.
Prăjiţi cu grijă crochetele, întorcându-le în uleiul încins.

Acum puteţi prepara sosul.
Amestecaţi roşiile mărunţite cu ardeii kapia copţi. Adăugaţi uleiul şi scadeţi pe fos mic, amestecând să nu se lipească.
Când începe să sfârâie, scoateţi de pe foc,a dăugaţi usturoiul pisat, piperul şi verdeaţa.
Serviţi totul cald. E delicios. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius cu legume si orez

Pangasius cu legume si orez

Intr-o cratita se pune uleiul de masline la incalzit. Se adauga usturoiul si pangasiusul si se prajeste.Adaugam

6 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Biban prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti- reteta araba

Biban prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti- reteta araba

Pestele prajit Pestele se curata de solzi si de organele interne; se spala si se taie felii mai

7 voturi    10 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirela Boldeanu , 09 august 2015

    Cat timp se lasa peste;e pe patul de sare la cuptor?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Arata perfect!

  • another

    another (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2012

    Mulţumesc pentru apreciere, Mihaela11.

    • Gabri...Ela

      Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2012

      Arata foarte bine, iar garnitura aia de rosii... ma "omoara"!!! Interesanta combinatie!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2012

      Foarte apetisant!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente peşte
  • - macrou
  • cât doriţi
  • - 700 grame de sare grunjoasă
  • - busuioc
  • mentă
  • piper verde
  • - câteva felioare de pomello
  • - câţiv căţei de usturoi
  • Ingrediente crochetele de cartofi
  • - trei-patru cartofi
  • - 200 de grame de brânză feta
  • - două ouă
  • - pătrunjel verde
  • - piper
  • - 200 grame de făină
  • - o căpăţână potirvită de usturoi
  • - o ceapă
  • Ingrediente sos
  • - o cutie de roşii în bulion
  • - doi-treia rdei kapia copţi
  • - 50 ml ulei de măsline
  • - o căpăţână de suturoi
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de another
Ciolan afumat pe pat de legume

Ciolan afumat pe pat de legume

Eu cumpăr de obicei două ciolanele gata afumate. Le gătesc în vasul dacic, de lut! Pun vasul

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Vinete mexicane

Vinete mexicane

Este un preparat pe care-l puteţi face în orice tavă. Eu am preferat vasul dacic, de ţiglă. Vinetele

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ton cu portocale

Ton cu portocale

Portocala poate fi înlocuită cu lămâie sau cu orice alte citrice. Curățați peștele și nu

20 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata perfect!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci