Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi

Ingrediente

  • Ingrediente peşte
  • - macrou, cât doriţi
  • - 700 grame de sare grunjoasă
  • - busuioc, mentă, piper verde
  • - câteva felioare de pomello
  • - câţiv căţei de usturoi
  • Ingrediente crochetele de cartofi
  • - trei-patru cartofi
  • - 200 de grame de brânză feta
  • - două ouă
  • - pătrunjel verde
  • - piper
  • - 200 grame de făină
  • - o căpăţână potirvită de usturoi
  • - o ceapă
  • Ingrediente sos
  • - o cutie de roşii în bulion
  • - doi-treia rdei kapia copţi
  • - 50 ml ulei de măsline
  • - o căpăţână de suturoi
  • - piper

Mod de preparare

Am ales aceste ingrediente pentru a-i da macroului o savoare aparte pe care numai citricele i-l pot da.

Gătesc adesea peşte cu citrice, nu neapărat cu lămâie.

Interesant mi se pare gustul pe care grapefruitul în dă peştelui de orice fel, mai ales grapefruitul roşu.

De data asta am încercat cu pomello.

Peştele curăţat şi spălat se umple cu un amestec de pomello tăiat cubuleţe, busuioc, mentă, piper verde şi câţiva căţei de usturoi.

Se aşază în tava în care am pus sarea grunjoasă şi se dă la cuptor.

Între timp, puteţi găti crochetele de cartofi.

Fierbeţi cartofii şi pasaţi-i ca pentru piure.

Amestecaţi-i cu brânza feta, albuşul unui ou, pătrunjel, piper, usturoi pisat. Prăjiţi uşor ceapa, fără s-o aduceţi în faza "aurie"; trebuie doar un pic prăjită. Amestecaţi-o cu pasta.

Din pasta astfel obţinută formaţi crochetele.

Daţi-le prin oul bătut împreună cu gălbenuşul primului ou, apoi prin făină.

Prăjiţi cu grijă crochetele, întorcându-le în uleiul încins.

Acum puteţi prepara sosul.

Amestecaţi roşiile mărunţite cu ardeii kapia copţi. Adăugaţi uleiul şi scadeţi pe fos mic, amestecând să nu se lipească.

Când începe să sfârâie, scoateţi de pe foc,a dăugaţi usturoiul pisat, piperul şi verdeaţa.

Serviţi totul cald. E delicios. Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise