autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Madeleine

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2014

Ingrediente
250 gr.unt moale, 120 gr.zahar, un ou si 3 galbenușuri, 120 gr.amidon, 250 gr.făină și esență de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

In primul rind dam drumul la cuptor sa aiba timp sa se incinga la 190”C si apoi pregatim tava de madeleine după cum urmează: ungem fiecare forma in parte cu unt moale si apoi tapetam cu făină și putem tava in frigider deoarece trebuie sa fie rece inainte de a aseza compozitia (pentru a nu se prinde si a-și păstra forma prajiturelele).



Se mixează foarte bine untul moale cu zaharul pina devine spumos, se adaugă esența de vanilie si apoi oul și pe rind fiecare galbenus. După incorporarea totala, adaugăm amidonul si făina si mixam pina avem o compozitie de consistența unei smantani groase.



Cu ajutorul unei lingurițe așezăm compozitie in forme (ca in foto) și dam la cuptor pentru aprox. 8-10 minute (trebuie urmarite sa fie foarte putin rumenite pe părti). Se scoate tava si se lasa la racit max. 5 minute, după care scoatem prajiturile din forma doar intorcind tava cu susul in jos si batind odata de masa ele vor cadea foarte usor..:). Apoi tapetam iar tava cu unt moale si făină si repetăm procedura ca prima oara pentru fiecare tura de madeleine. Mie mi-au iesit 3 ture a cite 12 bucați..:)



Sunt absolut senzational de fragede si merg perfect linga o cafea ori ceașcă cu ceai. Spor la prajiturit si ginduri de bine catre voi toti :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Madeleine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Se pune untul la topit. Dupa care se amesteca cu mierea si oul. Separat, amestecam faina+zaharul+drojdia

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Biscuiti de casa

Biscuiti de casa

Puneti untul intr-o cratita si il topiti la foc mic. Intr-un bol puneti galbenusurile de ou,zaharul,coaja

21 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghiu Livia , 18 ianuarie 2014

    ok

  • Fara foto

    Cristina Vintu , 17 ianuarie 2014

    ok

  • Fara foto

    Cristina Vintu , 17 ianuarie 2014

    ok

    • Fara foto

      Gheorghiu Livia , 16 ianuarie 2014

      praf de copt nu se pune?

    • Fara foto

      Luminita Ticolea , 16 ianuarie 2014

      Mersi de reteta O asteptam de ceva vreme Sper sa iasa bune

    • Fara foto

      Marlena Mihailescu , 14 ianuarie 2014

      PENTRU O CONVERSATIE INTRE PRIETENI ESTE EXCELENTA

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2014

      Simple si delicioase:))

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 250 gr.unt moale
  • 120 gr.zahar
  • un ou si 3 galbenușuri
  • 120 gr.amidon
  • 250 gr.făină și esență de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

8 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
mac myra

mac myra (Chef de cuisine)

Simple si delicioase:))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ecleruri