Madlene cu vanilie si lavanda

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Madlene cu vanilie si lavanda

Ingrediente

  • Ingredinte 36 buc:
  • 150 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 120 gr unt
  • 3 oua
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita pudra de vanilie
  • 3 linguri lavanda
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.

Intr-un castron se cern faina, amidonul, praful de copt si sarea.

Intr-un alt castron se bat ouale cu zaharul si pudra de vanilie, pana ce compozitia se dubleaza apoi se adauga untul topit.

Se incorporeaza amestecul de faina apoi lavanda, amestecand incet cu o spatula/ lingura.

Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu pesmet (eu am facut asta si cu tava din silicon pentru ca altfel compozitia se lipeste).

Se pune compozitia in forme (aproximativ 1 lingurita, suficient cat sa nu fie plina forma) si se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute sau pana se rumenesc.

Se scot pe un gratar sa se raceasca apoi se pot pudra cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise